"Temps de maduixes" al Maresme

Arriba el "Temps de maduixes"

Del 28 d’abril al 10 de juny és ‘Temps de maduixes’ al Maresme!

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme impulsa una campanya per difondre les fires gastronòmiques, els comerços  i restaurants i els productors vinculats amb les maduixes del Maresme.
Amb l’arribada del bon temps al Maresme comença la temporada d’un dels fruits més deliciosos de la comarca: les maduixes. Durant aquestes setmanes, són moltes les localitats que celebren fires i jornades gastronòmiques per donar a conèixer aquest producte i també són molts els restaurants i els comerços que tenen aquesta fruita com a protagonista.

Per aquest motiu, des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme s’impulsa lacampanya ‘Temps de maduixes’ des del 28 d’abril fins al 10 de juny.  Una campanya que té com a objectiu difondre les fires, activitats, comerços, productors i restaurants que durant aquestes setmanes contribuiran a donar a conèixer la maduixa del Maresme. El president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó, remarca la necessitat de posar en valor els productes gastronòmics com a béns turístics de la comarca, ja que ‘els nostres visitants, vénen atrets pels nostres paisatges però també per la nostra cuina i els nostres productes’.

Des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme s’ha editat un llibret que recull les fires de la maduixa que se celebren als municipis de Sant Cebrià de Vallalta (29 abril), Sant Iscle de Vallalta (6 maig), Canet de Mar (6 maig), Sant Pol de Mar (12 i 13 maig) i Arenys de Munt (13 maig); un llistat de restaurants i comerços i  també un recull dels diversos productors d’aquesta fruita que es troben repartits per tota la comarca. Aquesta campanya s’ha impulsat amb la col·laboració de Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme.

Els productes del Maresme participen a diferents iniciatives promocionals

Al mateix temps que s’inicia aquesta campanya, la comarca del Maresme estarà present aquest cap de setmana 28 i 29 d’abril, gràcies a una acció conjunta del Consell Comarcal, la Xarxa Productes de la Terra i el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, a la Festa Alicia’t, una firaimpulsada per la Diputació de Barcelona i dedicada a la gastronomia de les comarques de Barcelona, a Món Sant Benet (Sant Fruitós del Bages). En el marc d’aquesta proposta, el diumenge l’estand del Maresme oferirà una presentació del territori, a l'anomenat "Corner" on l'Elisenda Guiu explicarà el conte de "El raïm inquiet" i s’obsequiarà al públic amb un tast de vi DO Alella per adults i most per als petits, del celler Alta Alella.
La campanya ‘Temps de maduixes’ finalitza el 10 de juny, coincidint amb la celebració d’una nova edició del cap de setmana del Benvinguts a Pagès (9 i 10 de juny), una oportunitat per conèixer de prop com treballen moltes de les explotacions d’agricultors i ramaders catalans, on també es podrà visitar productors i explotacions del Maresme, degustar menús especials als restaurants i passar el cap de setmana als allotjaments participants de la comarca.

Consulteu el programaa www.costadebarcelonamaresme.cat o bé a www.firamaduixa.cat


Data i hora


Afegir al calendari 2018-06-1018:30 2018-06-1019:30 Europe/Madrid "Temps de maduixes" al Maresme Espanya

Assistents

Sigues el primer a confirmar


Qui ve?

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

BASES IX PREMIS FAGEM 2018

Els darrers nou anys la FAGEM, Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, entitat que representa el teixit empresarial de la comarca del Maresme, ha entregat els seus reconeixements amb la finalitat de donar visibilitat pública a les millors iniciatives empresarials sorgides a la comarca.

Enguany els premis s'entregaran en base a les següents condicions:


1. PERÍODE DE PRESENTACIÓ DE  CANDIDATURES

El període de presentació de les candidatures per a la IX edició dels Premis FAGEM és del 19 de juliol al 17 de setembre del 2018.

BASES IX 

2. CATEGORIES

En aquesta edició dels Premis FAGEM s’han establert una categoria de premi i tres mencions especials:

 • Premi FAGEM a la Trajectòria Empresarial La FAGEM vol premiar aquella empresa que durant el 2017 i, en general, durant els darrers anys, s'hagi distingit per la seva trajectòria empresarial i per la seva contribució al desenvolupament socioeconòmic del territori. Es valorarà especialment la innovació en el sector d’activitat on l’empresa desenvolupa el projecte, la viabilitat del projecte i la creació de llocs de treball com a conseqüència directa del projecte. També es tindran en compte les accions desenvolupades i els resultats obtinguts, així com aquells fets de rellevància aconseguits al llarg de la seva trajectòria empresarial.
 • Menció  especial Capgròs al Jove Empresari menor de 41 anys La FAGEM vol valorar la tasca d’aquells emprenedors i emprenedores que amb el seu esforç i dedicació aconsegueixen engegar nous projectes empresarials. El jurat tindrà en compte la consolidació de la idea de negoci inicial, la seva viabilitat econòmica, l’esperit emprenedor, la trajectòria de l'empresari o empresària i els reptes i perspectives de futur. Poden optar a aquest guardó tots els empresaris menors de 41 anys durant el 2017. 
 • Menció  especial a la Dona Empresària Dintre de la feina que està portant a terme la FAGEM en el camp de la igualtat de gènere empresarial a la comarca, el 2017 l'entitat va impulsar aquest reconeixement que busca premiar el talent femení de dones empresàries i líders de projectes al nostre territori. El jurat valorarà la seva trajectòria, que hagi excel·lit en la gestió, que sigui artífex de bones pràctiques i actuï de manera considerada en relació amb els recursos interns i externs de la seva organització empresarial. 
 • Reconeixement  de la FAGEM a la contribució a l'Associacionisme Empresarial La junta de la FAGEM, com és habitual, retrà homenatge a aquell empresari o empresària maresmenca, que per la seva trajectòria professional, suposi un actiu per la comarca. Es valorarà la seva trajectòria, la seva contribució al desenvolupament econòmic, les seves qualitats i el seu compromís amb l'emprenedoria i el món empresarial. L’elecció d’aquest reconeixement és intern.
 • 3. MEMBRES DEL JURAT

  El jurat estarà format pels membres  del Consell Executiu de la FAGEM i un membre designat pel patrocinador  d'aquests guardons.

  Les deliberacions del jurat es faran a partir de tota la documentació aportada per les empreses candidates. Es seleccionaran tres candidates per categoria i el veredicte del jurat es donarà a conèixer durant la celebració de la Nit de l'Empresariat.

  4. REQUISITS

  4.1. Podran optar als premis aquells empresaris de nacionalitat espanyola, i estrangers residents, que desenvolupin la seva activitat empresarial a la comarca del Maresme.

  4.2. Una mateixa empresa o persona física només podrà presentar-se a una categoria dels premis. La FAGEM es reserva la possibilitat de canviar de categoria, prèvia consulta amb el candidat.

  4.3. Per accedir a les categories dels premis, s’haurà d’omplir el formulari penjat a la pàgina web de la FAGEM (www.fagem.org). Alhora, aquest es pot acompanyar de tot aquell material complementari que a judici del candidat pugui ser d’interès per a l’avaluació de la seva candidatura.

  4.4. La informació s’haurà de presentar abans del 17 de setembre del 2018 a les 23.59 hores

  4.5. El jurat realitzarà una revisió de les candidatures dels finalistes, entre les quals es seleccionaran els guanyadors, que es donaran a conèixer durant l’acte de lliurament dels guardons. La decisió del Jurat serà inapel·lable.

  4.6. Els premis no es comunicaran, en cap cas, abans de l’acte de lliurament, que tindrà lloc el 18 d'octubre de 2018.

  4.7. Per a cada categoria esmentada hi haurà tres finalistes i un únic premiat.

  4.8. La informació subministrada es considera confidencial, i només serà utilitzada pels membres del jurat a efectes exclusius del premi.


  La participació  en els Premis  FAGEM suposa el coneixement i l’acceptació de les presents bases. 

La FAGEM és membre de: