Economia circular. Anàlisi de dependències i estratègies

FAGEMEconomia circular. Anàlisi de dependències i estratègies

 • Divendres, 27 d'octubre del 2017

  De 9.30 h a 13.30 h

 • Gratuït

En aquest taller pràctic coneixerem en profunditat el concepte de l’economia circular i les implicacions i beneficis de la seva aplicació. També exposarem casos concrets d’incorporació de l’economia circular a l’empresa i donarem a conèixer una eina per valorar la seva aplicació en processos empresarials. 

L’economia circular emergeix com un model econòmic que, imitant els sistemes naturals, on es maximitza la recuperació i l’ús de la matèria, vol minimitzar el consum de recursos naturals i tendir a un residu zero. Aquest model creix amb força com un nou paradigma empresarial per equilibrar els tres pilars del desenvolupament sostenible: l’ambiental, el social i l’econòmic. 

Incorporar l’economia circular a les empreses significa disminuir costos (gràcies a la recuperació de materials i l'augment de l’eficiència), obrir nous mercats (amb nous productes o nous models de negoci) i millorar la imatge corporativa (per l’alineament amb valors emergents de la societat).

 • Gestió i estratègia empresarial / Innovació, tecnologia i R+D
 • Tots els sectors

Objectiu de l'acte

Adquirir coneixements, tant conceptualment com de forma pràctica, de l'economia circular.

T'interessa si ets...

Un empresari, el director d'una empresa, un gestor de producte o un gestor habitual de projectes d'R+D i innovació.

Programa

       09.30 h Benvinguda

09.45 h Part 1: Dependències socio-ambientals del model lineal

11.00 h Pausa

11.15 h Part 2: L’economia circular, estratègia per reduir les dependències i guanyar en viabilitat i competitivitat

13.30 h Fi del taller


Taller amb places limitades. En cas necessari, es prioritzarà la participació d'empreses industrials o relacionades.

Inscripcions


Localització: FAGEM, C. Germans Thos i Codina, 9   08302 Mataró

Organitza: ACCIÓ

Col·labora: FAGEM (Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme)

Comparteix 

 • Twitter
 • Linkedin
 • Facebook
 • Email

EENCEData i hora


Afegir al calendari 2017-10-2709:30 2017-10-2713:30 Europe/Madrid Economia circular. Anàlisi de dependències i estratègies FAGEM

Lloc

FAGEM

Assistents

Sigues el primer a confirmar


Qui ve?

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

BASES IX PREMIS FAGEM 2018

Els darrers nou anys la FAGEM, Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, entitat que representa el teixit empresarial de la comarca del Maresme, ha entregat els seus reconeixements amb la finalitat de donar visibilitat pública a les millors iniciatives empresarials sorgides a la comarca.

Enguany els premis s'entregaran en base a les següents condicions:


1. PERÍODE DE PRESENTACIÓ DE  CANDIDATURES

El període de presentació de les candidatures per a la IX edició dels Premis FAGEM és del 19 de juliol al 17 de setembre del 2018.


2. CATEGORIES

En aquesta edició dels Premis FAGEM s’han establert una categoria de premi i tres mencions especials:

 • Premi FAGEM a la Trajectòria Empresarial La FAGEM vol premiar aquella empresa que durant el 2017 i, en general, durant els darrers anys, s'hagi distingit per la seva trajectòria empresarial i per la seva contribució al desenvolupament socioeconòmic del territori. Es valorarà especialment la innovació en el sector d’activitat on l’empresa desenvolupa el projecte, la viabilitat del projecte i la creació de llocs de treball com a conseqüència directa del projecte. També es tindran en compte les accions desenvolupades i els resultats obtinguts, així com aquells fets de rellevància aconseguits al llarg de la seva trajectòria empresarial. Inscriure'm!
 • Menció  especial Capgròs al Jove Empresari menor de 41 anys La FAGEM vol valorar la tasca d’aquells emprenedors i emprenedores que amb el seu esforç i dedicació aconsegueixen engegar nous projectes empresarials. El jurat tindrà en compte la consolidació de la idea de negoci inicial, la seva viabilitat econòmica, l’esperit emprenedor, la trajectòria de l'empresari o empresària i els reptes i perspectives de futur. Poden optar a aquest guardó tots els empresaris menors de 41 anys durant el 2017. 
 • Menció  especial a la Dona Empresària Dintre de la feina que està portant a terme la FAGEM en el camp de la igualtat de gènere empresarial a la comarca, el 2017 l'entitat va impulsar aquest reconeixement que busca premiar el talent femení de dones empresàries i líders de projectes al nostre territori. El jurat valorarà la seva trajectòria, que hagi excel·lit en la gestió, que sigui artífex de bones pràctiques i actuï de manera considerada en relació amb els recursos interns i externs de la seva organització empresarial. Inscriure'm!
 • Reconeixement  de la FAGEM a la contribució a l'Associacionisme Empresarial La junta de la FAGEM, com és habitual, retrà homenatge a aquell empresari o empresària maresmenca, que per la seva trajectòria professional, suposi un actiu per la comarca. Es valorarà la seva trajectòria, la seva contribució al desenvolupament econòmic, les seves qualitats i el seu compromís amb l'emprenedoria i el món empresarial. L’elecció d’aquest reconeixement és intern.


3. MEMBRES DEL JURAT

El jurat estarà format pels membres  del Consell Executiu de la FAGEM i un membre designat pel patrocinador  d'aquests guardons.

Les deliberacions del jurat es faran a partir de tota la documentació aportada per les empreses candidates. Es seleccionaran tres candidates per categoria i el veredicte del jurat es donarà a conèixer durant la celebració de la Nit de l'Empresariat.

4. REQUISITS

4.1. Podran optar als premis aquells empresaris de nacionalitat espanyola, i estrangers residents, que desenvolupin la seva activitat empresarial a la comarca del Maresme.

4.2. Una mateixa empresa o persona física només podrà presentar-se a una categoria dels premis. La FAGEM es reserva la possibilitat de canviar de categoria, prèvia consulta amb el candidat.

4.3. Per accedir a les categories dels premis, s’haurà d’omplir el formulari penjat a la pàgina web de la FAGEM (www.fagem.org). Alhora, aquest es pot acompanyar de tot aquell material complementari que a judici del candidat pugui ser d’interès per a l’avaluació de la seva candidatura.

4.4. La informació s’haurà de presentar abans del 17 de setembre del 2018 a les 23.59 hores

4.5. El jurat realitzarà una revisió de les candidatures dels finalistes, entre les quals es seleccionaran els guanyadors, que es donaran a conèixer durant l’acte de lliurament dels guardons. La decisió del Jurat serà inapel·lable.

4.6. Els premis no es comunicaran, en cap cas, abans de l’acte de lliurament, que tindrà lloc el 18 d'octubre de 2018.

4.7. Per a cada categoria esmentada hi haurà tres finalistes i un únic premiat.

4.8. La informació subministrada es considera confidencial, i només serà utilitzada pels membres del jurat a efectes exclusius del premi.


La participació  en els Premis  FAGEM suposa el coneixement i l’acceptació de les presents bases.


La FAGEM és membre de: