Fepime Catalunya organitza una missió comercial a Amberes

Fepime Catalunya t’ofereix l’oportunitat de tenir una agenda comercial a Bèlgica per ajudar a les empreses a iniciar-se en el comerç internacional d’una forma ràpida i segura.

Fepime Catalunya, dins del programa d’internacionalització PROXI, organitza una missió comercial a Bèlgica amb la col·laboració de la Cambra de Comerç d’Amberes, amb qui es prepararà una agenda de contactes per totes aquelles empreses interessades.

La missió es durà a terme els dies 23 i 24 d’octubre de 2018 i tots els sectors hi són convidats.

Bèlgica: una oportunitat per a les empreses

Bèlgica es un país per a empreses que busquen clients, distribuïdors o socis comercials. Malgrat la seva reduïda grandària (11,4 milions d’habitants), Bèlgica i molt especialment Amberes gaudeix d’una posició geogràfica estratègica, al cor d’Europa, i forts vincles econòmics amb les regions veïnes de Països Baixos, Alemanya, França i Dinamarca.

Així mateix, és un mercat amb un alt poder adquisitiu, el segon de la Unió Europea en termes de PIB per càpita, que supera els 45.000 dòlars.

Les ciutats més poblades i principals centres econòmics del país són: Brussel·les (la capital), Amberes (el port més important) i Gent. L’economia belga es caracteritza per la seva solidesa i gran obertura a l’exterior.

Es tracta d’un mercat madur, amb una àmplia oferta de productes i serveis, on el sector terciari genera més de dos terços del valor afegit brut i ocupa a gairebé el 70% de la població activa. Així mateix, la seva activitat manufacturera és altament competitiva.

Sense tenir fonts de matèries primes o recursos naturals, el principal avantatge de Bèlgica resideix a la seva mà d’obra qualificada, la seva centralitat ( geogràfica I política) el seu patrimoni cultural i una elevada qualitat de vida.

Bèlgica, és el tercer país de l’àrea euro amb menor taxa d’atur: 8,0% el 2016; només per darrere d’Alemanya (4,98%) i Àustria (5%), segons dades del FMI.

Bèlgica compta amb un clima de negocis excel·lent (qualificació “A1”, segons *Coface), on les empreses presenten nivells de deute baixos i existeix una elevada diversificació industrial. Els acords contractuals s’apliquen amb eficàcia, i la protecció de la propietat intel·lectual és elevada. A més, l’alt grau de transparència és una fortalesa institucional clau.

Volem comptar amb tu!

Pots inscriure’t a la missió comercial mitjançant aquest formulari fins el 25 de juny. Les places estan limitades a 20 participants.

Consulta què inclou la missió comercial, quin és el programa previst i quines són les condicions per a poder participar en aquest enllaç.


Data i hora


Afegir al calendari 2018-06-1018:59 2018-06-2519:59 Europe/Madrid Fepime Catalunya organitza una missió comercial a Amberes Espanya

Assistents

Sigues el primer a confirmar


Qui ve?

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

BASES IX PREMIS FAGEM 2018

Els darrers nou anys la FAGEM, Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, entitat que representa el teixit empresarial de la comarca del Maresme, ha entregat els seus reconeixements amb la finalitat de donar visibilitat pública a les millors iniciatives empresarials sorgides a la comarca.

Enguany els premis s'entregaran en base a les següents condicions:


1. PERÍODE DE PRESENTACIÓ DE  CANDIDATURES

El període de presentació de les candidatures per a la IX edició dels Premis FAGEM és del 19 de juliol al 17 de setembre del 2018.

BASES IX 

2. CATEGORIES

En aquesta edició dels Premis FAGEM s’han establert una categoria de premi i tres mencions especials:

 • Premi FAGEM a la Trajectòria Empresarial La FAGEM vol premiar aquella empresa que durant el 2017 i, en general, durant els darrers anys, s'hagi distingit per la seva trajectòria empresarial i per la seva contribució al desenvolupament socioeconòmic del territori. Es valorarà especialment la innovació en el sector d’activitat on l’empresa desenvolupa el projecte, la viabilitat del projecte i la creació de llocs de treball com a conseqüència directa del projecte. També es tindran en compte les accions desenvolupades i els resultats obtinguts, així com aquells fets de rellevància aconseguits al llarg de la seva trajectòria empresarial.
 • Menció  especial Capgròs al Jove Empresari menor de 41 anys La FAGEM vol valorar la tasca d’aquells emprenedors i emprenedores que amb el seu esforç i dedicació aconsegueixen engegar nous projectes empresarials. El jurat tindrà en compte la consolidació de la idea de negoci inicial, la seva viabilitat econòmica, l’esperit emprenedor, la trajectòria de l'empresari o empresària i els reptes i perspectives de futur. Poden optar a aquest guardó tots els empresaris menors de 41 anys durant el 2017. 
 • Menció  especial a la Dona Empresària Dintre de la feina que està portant a terme la FAGEM en el camp de la igualtat de gènere empresarial a la comarca, el 2017 l'entitat va impulsar aquest reconeixement que busca premiar el talent femení de dones empresàries i líders de projectes al nostre territori. El jurat valorarà la seva trajectòria, que hagi excel·lit en la gestió, que sigui artífex de bones pràctiques i actuï de manera considerada en relació amb els recursos interns i externs de la seva organització empresarial. 
 • Reconeixement  de la FAGEM a la contribució a l'Associacionisme Empresarial La junta de la FAGEM, com és habitual, retrà homenatge a aquell empresari o empresària maresmenca, que per la seva trajectòria professional, suposi un actiu per la comarca. Es valorarà la seva trajectòria, la seva contribució al desenvolupament econòmic, les seves qualitats i el seu compromís amb l'emprenedoria i el món empresarial. L’elecció d’aquest reconeixement és intern.
 • 3. MEMBRES DEL JURAT

  El jurat estarà format pels membres  del Consell Executiu de la FAGEM i un membre designat pel patrocinador  d'aquests guardons.

  Les deliberacions del jurat es faran a partir de tota la documentació aportada per les empreses candidates. Es seleccionaran tres candidates per categoria i el veredicte del jurat es donarà a conèixer durant la celebració de la Nit de l'Empresariat.

  4. REQUISITS

  4.1. Podran optar als premis aquells empresaris de nacionalitat espanyola, i estrangers residents, que desenvolupin la seva activitat empresarial a la comarca del Maresme.

  4.2. Una mateixa empresa o persona física només podrà presentar-se a una categoria dels premis. La FAGEM es reserva la possibilitat de canviar de categoria, prèvia consulta amb el candidat.

  4.3. Per accedir a les categories dels premis, s’haurà d’omplir el formulari penjat a la pàgina web de la FAGEM (www.fagem.org). Alhora, aquest es pot acompanyar de tot aquell material complementari que a judici del candidat pugui ser d’interès per a l’avaluació de la seva candidatura.

  4.4. La informació s’haurà de presentar abans del 17 de setembre del 2018 a les 23.59 hores

  4.5. El jurat realitzarà una revisió de les candidatures dels finalistes, entre les quals es seleccionaran els guanyadors, que es donaran a conèixer durant l’acte de lliurament dels guardons. La decisió del Jurat serà inapel·lable.

  4.6. Els premis no es comunicaran, en cap cas, abans de l’acte de lliurament, que tindrà lloc el 18 d'octubre de 2018.

  4.7. Per a cada categoria esmentada hi haurà tres finalistes i un únic premiat.

  4.8. La informació subministrada es considera confidencial, i només serà utilitzada pels membres del jurat a efectes exclusius del premi.


  La participació  en els Premis  FAGEM suposa el coneixement i l’acceptació de les presents bases. 

La FAGEM és membre de: