ASEGEMA S’UNEIX A LA TAULA TÈXTIL

per FAGEM Moré,

                                                                   ASEGEMA S’UNEIX A LA TAULA TÈXTIL

                     
29/01/2018
Es tracta d’un nou marc de diàleg permanent entre l’empresa i la universitat, per assolir el màxim nivell d’excel·lència en els estudis tèxtils.
ASEGEMA forma part del total de dotze entitats que conformem aquest grup de treball que neix amb l’objectiu de promocionar i potenciar els estudis d’Enginyeria Tèxtil, dins un marc de col·laboració empresa-universitat. 

L’acte oficial de constitució de la Taula del Tèxtils va tenir lloc el passat dijous, a les instal·lacions de l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya. 

El sector tèxtil està en evolució tecnològica constant, amb nous productes, nous materials, nous processos i requereix que les empreses disposin del personal tècnic capacitat per implementar-los. Les empreses aposten per una formació tèxtil ajustada a les seves necessitats des de la formació professional fins als estudis universitaris de Grau i de Màster. En tots els nivells indicats les empreses constaten un nombre de titulats clarament insuficient al que el sector demanda. 

La Taula del Tèxtil neix com un grup de treball per promocionar i potenciar els estudis d’Enginyeria Tèxtil, en el marc de col·laboració entre empresa i universitat, davant la incertesa de prosseguir amb els estudis d’Enginyeria Tèxtil que durant molts anys s’han impartit a l’Escola d’Enginyeria de Terrassa (actualment ESEIAAT). El primer objectiu de la Taula del Tèxtil és el de garantir la seva continuïtat dins l’oferta formativa de la UPC i en tots els nivells de Grau, Màster i Doctorat. 

Les entitats impulsores són: Ajuntament de Terrassa; Associació d’Empresaris de Gèneres de Punt de Mataró i Comarca (ASEGEMA); Agrupación Españona de Género de Punto; Associació de Representants de Maquinària Tèxtil (ARIMTEX); Asociación Española de Fabricantes de Maquinaria Textil y Confección (AMEC-AMTEX); Asociación Española de Químicos y Coloristas Textiles (AEQCT); Consejo Intertextil Español(CIE); Confederació de la Indústria Tèxtil (Texfor); Federación Nacional de Acabadores, Estampadores y Tintoreros Textiles (FNAETT); Institut Industrial de Terrassa; Intexter; Universitat Politècnica de Catalunya-Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa. 

Notícies relacionades : 
Barcelona crea la Mesa del Textil para apuntalar la relocalización. Modaes. 
Constituyen la Mesa del Textil en Terrassa. El Periódico. 
Constituyen la Mesa del Textil en Terrassa. La Vanguardia. 
Es crea la Taula del Tèxtil per millorar la relació entre universitat i empreses del sector. Terrassadigital.cat. 
Entitats i associacions empresarials del tèxtil, juntament amb l’Ajuntament de Terrassa i la UPC han constituït la Taula del Tèxtil. L’independent de Barberà.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

FORMACIÓ FAGEM març 2018MARQUÈTING ON LINE (15 hrs)

Curs destinat a aconseguir una visió conjunta de les accions de màrqueting digital que es poden emprendre per promocionar productes i serveis. Aprendrem quant costen aquestes accions (en temps i en recursos) i com prioritzar-les. Curs teòric i pràctic centrat en l'anàlisi d'objectius per aconseguir resultats d'èxit en la promoció On Line. Repassarem els pilars bàsics del màrqueting a Internet i definirem estratègies que augmentin la rellevància demarca.

Dies:2, 9 i 23 de març ·Horari:de 9 a 14:00 hrs

Més informació/inscripcions: http://bit.ly/2DKzEPf


INTERPRETACIÓ DE PLANOLS (20 hrs)

Comprendre i imaginar una obra abans d'iniciar el seu procés de construcció.

Saber quina documentació gràfica es precisa en cada moment del procés constructiu.

Dibuix i croquis de plànols.

Dies i horaris: 5, 12, 19 i 26 de març de 9h a 14 hrs

Més informació/inscripcions: http://bit.ly/2EzNlwR


DESIGN THINKING (8 hrs)

Conèixerel Design Thinking, una metodologia de treball i innovació centrada en les persones. Es tracta de resoldre els problemes tal com ho faria un dissenyador, és a dir, partint de l'anàlisi de les necessitats dels usuaris ser capaços de generar diferents opcions, per posteriorment treballar amb prototips i veure què funciona.

Dies: 5 i 7 de març · Horari: de 15 a 19:00 hrs  

Més informació/inscripcions: http://bit.ly/2Cfr6i3


PROTOCOL d' ASSETJAMENT SEXUAL I PER RAÓ DE SEXE EN L'ENTORN LABORAL (PLA D'IGUALTAT)

Fomentar canvis per a afavorir la igualtat laboral en les empreses amb mesures de prevenció i conscienciació. Explicació del protocol per al’assetjament sexual i assetjament per raó de sexe.

Dia: 7 de març ·Horari: de 9 a 14:00 hrs

Més información/inscripcions: http://bit.ly/2HrIhfVLIDERATGE FACTOR W (PLA D’IGUALTAT)

Dirigit principalment a dones empresàries, càrrecs mitjos, filles d'empresaris i treballadores. 

Ets empresaria? Tens un càrrec intermig? Vols conèixer com pots liderar el teu equip?

Aquest és el teu curs!!

Saber liderar és un dels aspectes més difícils i alhora importants per aconseguir equips més productius, implicats i feliços.

Dia:14 de març · Horari: de les 9 a les 14:00 hrs

Més informació/inscripcions: http://bit.ly/2EDCPob


CAPTA CLIENTS AMB INSTAGRAM (12 hrs)

Adquirirels coneixements, habilitats i destreses que permetin, a travésd’Instagram, la xarxa social mes de moda, captar mes clients pelteu negoci.

Dies:12, 14 i 19 de març · Horari: de 15:00 a 19:00 hrs.

Més informació/inscripcions: http://bit.ly/2EzDXgGSUCCESSIÓ EN FEMENÍ (Pla d’ igualtat) (2 hrs) GRATUÏT!

Dia:21 de març · Horari:de 18.30 a 20:30 hrs.

La FAGEM és membre de: