ASEGEMA S’UNEIX A LA TAULA TÈXTIL

per FAGEM,


                                                                   ASEGEMA S’UNEIX A LA TAULA TÈXTIL

                     
29/01/2018
Es tracta d’un nou marc de diàleg permanent entre l’empresa i la universitat, per assolir el màxim nivell d’excel·lència en els estudis tèxtils.
ASEGEMA forma part del total de dotze entitats que conformem aquest grup de treball que neix amb l’objectiu de promocionar i potenciar els estudis d’Enginyeria Tèxtil, dins un marc de col·laboració empresa-universitat. 

L’acte oficial de constitució de la Taula del Tèxtils va tenir lloc el passat dijous, a les instal·lacions de l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya. 

El sector tèxtil està en evolució tecnològica constant, amb nous productes, nous materials, nous processos i requereix que les empreses disposin del personal tècnic capacitat per implementar-los. Les empreses aposten per una formació tèxtil ajustada a les seves necessitats des de la formació professional fins als estudis universitaris de Grau i de Màster. En tots els nivells indicats les empreses constaten un nombre de titulats clarament insuficient al que el sector demanda. 

La Taula del Tèxtil neix com un grup de treball per promocionar i potenciar els estudis d’Enginyeria Tèxtil, en el marc de col·laboració entre empresa i universitat, davant la incertesa de prosseguir amb els estudis d’Enginyeria Tèxtil que durant molts anys s’han impartit a l’Escola d’Enginyeria de Terrassa (actualment ESEIAAT). El primer objectiu de la Taula del Tèxtil és el de garantir la seva continuïtat dins l’oferta formativa de la UPC i en tots els nivells de Grau, Màster i Doctorat. 

Les entitats impulsores són: Ajuntament de Terrassa; Associació d’Empresaris de Gèneres de Punt de Mataró i Comarca (ASEGEMA); Agrupación Españona de Género de Punto; Associació de Representants de Maquinària Tèxtil (ARIMTEX); Asociación Española de Fabricantes de Maquinaria Textil y Confección (AMEC-AMTEX); Asociación Española de Químicos y Coloristas Textiles (AEQCT); Consejo Intertextil Español(CIE); Confederació de la Indústria Tèxtil (Texfor); Federación Nacional de Acabadores, Estampadores y Tintoreros Textiles (FNAETT); Institut Industrial de Terrassa; Intexter; Universitat Politècnica de Catalunya-Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa. 

Notícies relacionades : 
Barcelona crea la Mesa del Textil para apuntalar la relocalización. Modaes. 
Constituyen la Mesa del Textil en Terrassa. El Periódico. 
Constituyen la Mesa del Textil en Terrassa. La Vanguardia. 
Es crea la Taula del Tèxtil per millorar la relació entre universitat i empreses del sector. Terrassadigital.cat. 
Entitats i associacions empresarials del tèxtil, juntament amb l’Ajuntament de Terrassa i la UPC han constituït la Taula del Tèxtil. L’independent de Barberà.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

BASES IX PREMIS FAGEM 2018

Els darrers nou anys la FAGEM, Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, entitat que representa el teixit empresarial de la comarca del Maresme, ha entregat els seus reconeixements amb la finalitat de donar visibilitat pública a les millors iniciatives empresarials sorgides a la comarca.

Enguany els premis s'entregaran en base a les següents condicions:


1. PERÍODE DE PRESENTACIÓ DE  CANDIDATURES

El període de presentació de les candidatures per a la IX edició dels Premis FAGEM és del 19 de juliol al 17 de setembre del 2018.

BASES IX 

2. CATEGORIES

En aquesta edició dels Premis FAGEM s’han establert una categoria de premi i tres mencions especials:

 • Premi FAGEM a la Trajectòria Empresarial La FAGEM vol premiar aquella empresa que durant el 2017 i, en general, durant els darrers anys, s'hagi distingit per la seva trajectòria empresarial i per la seva contribució al desenvolupament socioeconòmic del territori. Es valorarà especialment la innovació en el sector d’activitat on l’empresa desenvolupa el projecte, la viabilitat del projecte i la creació de llocs de treball com a conseqüència directa del projecte. També es tindran en compte les accions desenvolupades i els resultats obtinguts, així com aquells fets de rellevància aconseguits al llarg de la seva trajectòria empresarial.
 • Menció  especial Capgròs al Jove Empresari menor de 41 anys La FAGEM vol valorar la tasca d’aquells emprenedors i emprenedores que amb el seu esforç i dedicació aconsegueixen engegar nous projectes empresarials. El jurat tindrà en compte la consolidació de la idea de negoci inicial, la seva viabilitat econòmica, l’esperit emprenedor, la trajectòria de l'empresari o empresària i els reptes i perspectives de futur. Poden optar a aquest guardó tots els empresaris menors de 41 anys durant el 2017. 
 • Menció  especial a la Dona Empresària Dintre de la feina que està portant a terme la FAGEM en el camp de la igualtat de gènere empresarial a la comarca, el 2017 l'entitat va impulsar aquest reconeixement que busca premiar el talent femení de dones empresàries i líders de projectes al nostre territori. El jurat valorarà la seva trajectòria, que hagi excel·lit en la gestió, que sigui artífex de bones pràctiques i actuï de manera considerada en relació amb els recursos interns i externs de la seva organització empresarial. 
 • Reconeixement  de la FAGEM a la contribució a l'Associacionisme Empresarial La junta de la FAGEM, com és habitual, retrà homenatge a aquell empresari o empresària maresmenca, que per la seva trajectòria professional, suposi un actiu per la comarca. Es valorarà la seva trajectòria, la seva contribució al desenvolupament econòmic, les seves qualitats i el seu compromís amb l'emprenedoria i el món empresarial. L’elecció d’aquest reconeixement és intern.
 • 3. MEMBRES DEL JURAT

  El jurat estarà format pels membres  del Consell Executiu de la FAGEM i un membre designat pel patrocinador  d'aquests guardons.

  Les deliberacions del jurat es faran a partir de tota la documentació aportada per les empreses candidates. Es seleccionaran tres candidates per categoria i el veredicte del jurat es donarà a conèixer durant la celebració de la Nit de l'Empresariat.

  4. REQUISITS

  4.1. Podran optar als premis aquells empresaris de nacionalitat espanyola, i estrangers residents, que desenvolupin la seva activitat empresarial a la comarca del Maresme.

  4.2. Una mateixa empresa o persona física només podrà presentar-se a una categoria dels premis. La FAGEM es reserva la possibilitat de canviar de categoria, prèvia consulta amb el candidat.

  4.3. Per accedir a les categories dels premis, s’haurà d’omplir el formulari penjat a la pàgina web de la FAGEM (www.fagem.org). Alhora, aquest es pot acompanyar de tot aquell material complementari que a judici del candidat pugui ser d’interès per a l’avaluació de la seva candidatura.

  4.4. La informació s’haurà de presentar abans del 17 de setembre del 2018 a les 23.59 hores

  4.5. El jurat realitzarà una revisió de les candidatures dels finalistes, entre les quals es seleccionaran els guanyadors, que es donaran a conèixer durant l’acte de lliurament dels guardons. La decisió del Jurat serà inapel·lable.

  4.6. Els premis no es comunicaran, en cap cas, abans de l’acte de lliurament, que tindrà lloc el 18 d'octubre de 2018.

  4.7. Per a cada categoria esmentada hi haurà tres finalistes i un únic premiat.

  4.8. La informació subministrada es considera confidencial, i només serà utilitzada pels membres del jurat a efectes exclusius del premi.


  La participació  en els Premis  FAGEM suposa el coneixement i l’acceptació de les presents bases. 

La FAGEM és membre de: