ASEGEMA S’UNEIX A LA TAULA TÈXTIL

Roser Moré,


                                                                   ASEGEMA S’UNEIX A LA TAULA TÈXTIL

                     








29/01/2018
Es tracta d’un nou marc de diàleg permanent entre l’empresa i la universitat, per assolir el màxim nivell d’excel·lència en els estudis tèxtils.
ASEGEMA forma part del total de dotze entitats que conformem aquest grup de treball que neix amb l’objectiu de promocionar i potenciar els estudis d’Enginyeria Tèxtil, dins un marc de col·laboració empresa-universitat. 

L’acte oficial de constitució de la Taula del Tèxtils va tenir lloc el passat dijous, a les instal·lacions de l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya. 

El sector tèxtil està en evolució tecnològica constant, amb nous productes, nous materials, nous processos i requereix que les empreses disposin del personal tècnic capacitat per implementar-los. Les empreses aposten per una formació tèxtil ajustada a les seves necessitats des de la formació professional fins als estudis universitaris de Grau i de Màster. En tots els nivells indicats les empreses constaten un nombre de titulats clarament insuficient al que el sector demanda. 

La Taula del Tèxtil neix com un grup de treball per promocionar i potenciar els estudis d’Enginyeria Tèxtil, en el marc de col·laboració entre empresa i universitat, davant la incertesa de prosseguir amb els estudis d’Enginyeria Tèxtil que durant molts anys s’han impartit a l’Escola d’Enginyeria de Terrassa (actualment ESEIAAT). El primer objectiu de la Taula del Tèxtil és el de garantir la seva continuïtat dins l’oferta formativa de la UPC i en tots els nivells de Grau, Màster i Doctorat. 

Les entitats impulsores són: Ajuntament de Terrassa; Associació d’Empresaris de Gèneres de Punt de Mataró i Comarca (ASEGEMA); Agrupación Españona de Género de Punto; Associació de Representants de Maquinària Tèxtil (ARIMTEX); Asociación Española de Fabricantes de Maquinaria Textil y Confección (AMEC-AMTEX); Asociación Española de Químicos y Coloristas Textiles (AEQCT); Consejo Intertextil Español(CIE); Confederació de la Indústria Tèxtil (Texfor); Federación Nacional de Acabadores, Estampadores y Tintoreros Textiles (FNAETT); Institut Industrial de Terrassa; Intexter; Universitat Politècnica de Catalunya-Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa. 

Notícies relacionades : 
Barcelona crea la Mesa del Textil para apuntalar la relocalización. Modaes. 
Constituyen la Mesa del Textil en Terrassa. El Periódico. 
Constituyen la Mesa del Textil en Terrassa. La Vanguardia. 
Es crea la Taula del Tèxtil per millorar la relació entre universitat i empreses del sector. Terrassadigital.cat. 
Entitats i associacions empresarials del tèxtil, juntament amb l’Ajuntament de Terrassa i la UPC han constituït la Taula del Tèxtil. L’independent de Barberà.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies