ASEGEMA visita el SINCROTRÓ ALBA

Roser Moré,


ASEGEMA VISITA EL SINCROTRÓ ALBA

La fotònica és més a prop del sector tèxtil del que sembla


Prop d’una vintena de persones van tenir l’oportunitat de visitar el Sincrotró ALBA durant el passat 6 de febrer, convocades per AEI-Tèxtils i Asegema, que van organitzar la visita. Els visitants han manifestat la seva admiració i satisfacció pel que van veure i aprendre, i és que realment, aquesta infraestructura que tenim tant a prop, a Cerdanyola del Vallès, sembla quelcom ben futurista.

El Sincrotró ALBA és una de les infraestructures tecnològiques i científiques més importants de l’Europa sud-occidental.


Un sincrotró és un accelerador de partícules que utilitza com a font una llum extremadament intensa (milions de vegades més brillant que la superfície del Sol) que permet visualitzar i analitzar la matèria i les seves propietats a nivell atòmic i molecular. La llum del sincrotró s'utilitza per proporcionar una comprensió més profunda dels materials mitjançant la visualització de la seva nanoestructura i la determinació de la seva estructura química, electrònica i magnètica. El sincrotró ALBA ofereix a la indústria innovadores tècniques per a la caracterització de materials i processos, proporcionant resultats centrats en les necessitats específiques del'empresa. Genera 6.000 hores de llum anualment i està disponible per oferir servei amés de 1.000 investigadors de la comunitat acadèmica i també del sector industrial cada any. En l'àmbit tèxtil, les principals aplicacions es troben en determinació de l'estructura de les fibres a nivell molecular o en l'estudi de la degradació de fibres.

Notícies relacionades :https://textils.cat/2018/02/visita-al-sincrotro-alba/

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies