CEOE, CEPYME, UGT i CCOO firmen una pujada salarial de fins al 3% per a tres anys

Roser Moré,


Patronal i sindicats han firmat aquest dilluns un preacord salarial per a la negociació col·lectiva d’aquest any i els dos següents (del 2018 al 2020) que inclou una pujada dels sous a l’«entorn del 2%» més una part variable que pot arribar a l’1% lligada a conceptes tals com l’«evolució de la productivitat, els resultats, l’absentisme injustificat i d’altres partint d’indicadors quantificats, mesurables i coneguts per les dues parts», segons el text pactat.

Segons el que s’ha anat anticipant en els últims dies, el preacord «insta» a establir un salari mínim de conveni de 14.000 euros anuals (1.000 euros al mes) de manera «gradual», durant la vigència del pacte, fins al 2020.

A més, el text inclou el compromís de les dues parts de negociar amb el Govern un llistat de 10 temes que, entre altres qüestions, pretén posar fi a la «competència deslleial» que suposa l’externalització de funcions en l’empresa a través de subcontractes amb pitjors condicions laborals.

La firma d’aquest preacord constitueix el primer gran pacte social dins de l’etapa de Govern de Pedro Sánchez, que s’anota un tant important quan encara no ha complert un mes en el càrrec. Després d’any i mig de bloqueig en la negociació col·lectiva, el nou clima polític sembla que ha resultat determinant per desbloquejar les converses i posar fi al calendari de protestes que ja havien iniciat els sindicats en demanda d’una participació més gran de les rendes salarials en la recuperació econòmica.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies