El comerç de Mataró lamenta que l’arribada d’El Corte Inglés es trobi amb tantes traves

Roser Moré,


El comerç de Mataró lamenta que l’arribada d’El Corte Inglés es trobi amb tantes traves 

Les associacions de comerciants de la FAGEM tals com la Unió de Botiguers de Mataró i el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Comarca recolzen a l’Ajuntament en la decisió d’interposar un recurs de cassació al Tribuna Suprem juntament amb Bulevards i l'Associació del Casc Antic.

Mataró,18 de juliol de 2017.- Davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de declarar “nul·la de ple dret” la modificació urbanística del’ajuntament de Mataró a l’entorn de l’illa de can Fàbregas i de Caralt i que obligarà al consistori a refer tot el procés urbanístic de l’àmbit, el comerç de la ciutat vol expressar la seva indignació pel retard en l’arribada dels grans magatzems.

El comerç de la ciutat, favorable a l’arribada d’El Corte Inglés, veu aquesta aposta de ciutat com una iniciativa que es fa esperar massa. 

Per Jordi Novo,president de la Unió de Botiguers, “des de la signatura del contracte de compravenda del solar de can Fàbregas i de Caralt que els botiguers veiem l’arribada dels magatzems com un pol de dinamització de l’activitatcomercial de la ciutat però hi ha massa traves i pals a les rodes que fan endarrerir el projecte”.

Segons Enric Bartrés, president del Gremi d’Hosteleria i Turisme de Mataró i el Maresme,“pel Gremi l’arribada de la locomotora comercial al centre de la ciutat seria un revulsiu tant pel comerç com per la restauració i l’hostaleria en general, per això donem suport a les accions que l’Ajuntament de la ciutat dugui a terme per assegurar aquesta arribada, tant desitjada per la majoria de mataronins”.

Mª Jesús Castellà,presidenta de Bulevards Mataró Maresme afegeix que “en aquests moments el Corte Inglés encara està interessat en obrir a Mataró ja que la ciutat s’està convertint en un centre únic per situació geogràfica, població, accessos, transport públic,hotels, Port... etc. Però el més important és que la nostra ciutat ja està consolidada en molts aspectes, només cal mirar la transformació de la Plaça de Cuba, que ha passat de ser un projecte a una realitat”.Castellà afegeix que “l’important és que tots puguem sumar i si a Mataró hi ve gent se’n veurà beneficiat tot el teixit comercial, de restauració, serveis,turisme i cultura. Això diu molt de la professionalitat i responsabilitat de Mataró i la comarca”.

Per la seva part, Miquel Sola, president de l’Associació del Casc Antic, “l'arribada del Corte Inglés  pot suposar un impuls per a tot el centre i ajudaria a dinamitzar el comerç de la zona. Tanmateix aquesta infraestructura comercial ajudaria a Mataró a ser un referent comercial entre Barcelona i Girona esdevenint una veritable capital de comarca. No ens podem permetre, com a ciutat, que aquest centre tingui la temptació i aposti per alguna ciutat propera per culpa de les traves que ja fa anys que arrossega el projecte. La instal·lació d'aquest complex en una ciutat propera seria un retrocés important per el comerç de la ciutat i podria fer molt de mal a tot el teixit”.

Roser Moré, presidenta de la FAGEM conclou que “el Corte Inglés és una aposta de ciutat que no ens podem deixar perdre tal i com ha passat en altres ocasions”.


Foto superior :  carrer Barcelona, al cor comercial de Mataró. Capgròs.


S'acompanyen impactes als mitjans:

Capgros:

http://www.capgros.com/mataro/comerc/el-comerc-indignat-amb-que-l-arribada-del-corte-ingles-es-trobi-amb-tantes-traves_710397_102.html 

Vilaweb: 

http://www.vilaweb.cat/noticies/el-comerc-de-mataro-es-mostra-indignat-amb-que-larribada-del-corte-ingles-es-trobi-amb-tantes-traves/

El Tot Mataró:

http://www.totmataro.cat/ciutat/societat/item/39401-el-comerc-de-mataro-lamenta-el-fre-al-corte-ingles


El Punt Avui >>  Aquí


Ciutat 2014/2015, llegada corte ingles 3
can fabregas 2


Foto: Solar de Can Fábregas. El TOT Mataró                                                                       Foto: Maquedta. Capgròs

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies