Europa injecta prop d'un milió d'euros per a la Innovació Tèxtil al Maresme

Roser Moré,


EUROPA INJECTA PROP D’UN MILIÓ D’EUROS PER A LA INNOVACIÓ TÈXTIL AL MARESME



04/05/2018
Els Ajuntaments de Mataró i de Calella, són els beneficiàris d’aquesta injecció que estimularà projectes d’Smart Textile amb Eurecat i el TecnoCampus.
L’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus, David Bote, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el director general de negoci del Centre Tecnològic Eurecat, Miquel Rey, han presentat el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme per impulsar l’Smart Textil, acompanyats de la representació del gremi tèxtil a la comarca, el Sr. Paulí Aluart, President de l’Associació d’Empresaris de Gèneres de Punt de Mataró i Comarca - Asegema.

La iniciativa compta amb un pressupost de prop de 2 milions d’euros i compta amb una subvenció de 952.000 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) Catalunya 2014-2020. La competitivitat d’un territori a través d’eines d’especialització i innovació en sectors d’activitat ja existents o en activitats emergents i evidentment creixents és l’objectiu dels projectes PECT, que s’emmarquen dins de l’estratègica territorial de la Generalitat RIS3CAT.

Coordinat per l’Ajuntament de Mataró, a Mataró-Maresme es vol impulsar la innovació tèxtil, i a Calella, la innovació amb l’esport, amb la participació de TecnoCampus, Eurecat i l’Ajuntament de Calella. Les empreses del sector del Maresme, el Consell Comarcal del Maresme i els ajuntaments de la comarca es beneficiaran també de les activitats emmarcades en aquest projecte, que enfila tres operacions principals :

-Reimagine Textile: Estratègia compartida entre TecnoCampus i Eurecat, i participada per Asegema, i que ja ha llançat enguany la convocatòria de la seva segona edició. Les accions es proposen convertir Mataró en un pol d’emprenedoria i innovació textil, i el desenvolupament d’una nova plataforma que esdevingui un espai comú entre indústria, serveis, educació i societat per al sector tèxtil del Maresme.

-Maresme Innova-Tech-Talent: Iniciativa que, des d’Eurecat, se centra en projectes de transferència del coneixement tecnològic en l’àmbit de les indústries del disseny, per aconseguir un tèxtil català més connectat, més intel·ligent, i més innovador.

-Sport City Lab: Operació impulsada per l’Ajuntament de Calella per convertir el municipi en un laboratori urbà d’innovacions tèxtils en l’àmbit de l’esport, aprofitant el calendari de competicions esportives d’alt nivel i esdeveniments internacionals programats a la ciutat. El Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil de Canet de Mar, hi col·labora, juntament amb Tecnocampus i Eurecat.

Les propostes s’aniran materialitzant en breu, ara sí, després d’un periode de prop de dos anys d’intensa espera i seguiment proper, des que van ser presentades les sol·licituds, en les que Asegema hi va tenir una participació molt activa.

Notícies relacionades :
La Unió Europea injecta prop d’1 milió d’euros per impulsar l’smart tèxtil al Maresme. Tecnocampus. 
El textil de Mataró recibe un millón de euros de Europa para innovación. Modaes.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies