José Elías d'Audax Energia guanya el Premi Jove Empresari 2016

Roser Moré,


José Elías d'Audax Energia guanya el Premi Jove Empresari 2016

 

El Premi a la Millor Iniciativa Empresarial recau en Transplant Biomedicals, empresa que ha desenvolupat un nou dispositiu mèdic per a la preservació i transport d'òrgans per a trasplantaments

 

Rosa Oriol de TOUS premiada per la seva la trajectòria professional

 

Més de 350 persones es reuneixen al Castell de Montjuïc en la gala de lliurament de la 24a edició del Premi Jove Empresari que organitza l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya

 

EN AQUEST ENLLAÇ PODEU ACCEDIR A FOTOGRAFIES DE LA GALA

 

Barcelona, 5 de juliol 2017 — José Elías, fundador d'Audax Energia, s’ha endut el Premi Jove Empresari 2016 que organitza anualment l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) i que el reconeix com el millor jove empresari català de l’any. Elías -que ha recollit el premi de mans del nou conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila- s’ha imposat a Gerard Olivé d'Antai Venture Builder i a Martina Font de Font Packaging Group.

 

Amb aquest guardó, l'AIJEC ha volgut reconèixer la feina d'Elías, que en poc més de 8 anys, ha aconseguit construir un fort grup empresarial amb més de 1.700 treballadors. El projecte més conegut de l'empresari és Audax Energia, empresa que comercialitza energia elèctrica i gas a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia i Holanda. La companyia, de la que Elías és fundador i CEO, va tancar el 2016 amb una xifra de negoci de quasi 360 milions d'euros i un benefici net d’11,8 milions. Aquest 2017 Audax preveu facturar 1.000 MEUR, una xifra que s'havia marcat com objectiu per 2020. El jurat ha tingut en compte la passió d'Elías en veure néixer nous projectes, la seva il·lusió i dinamisme, valors i actituds que l'han portat a crear un projecte empresarial amb més de 27 societats, majoritàriament del sector energètic i sanitari.

 

 

Transplant Biomedicals, Millor Iniciativa Empresarial

El Premi a la Millor Iniciativa Empresarial ha estat per a Transplant Biomedicals, companyia sorgida de l'IDIBAPS - Hospital Clínic de Barcelona i que està desenvolupant un nou dispositiu mèdic per a la preservació i transport d'òrgans per a trasplantaments, incrementant el nombre d'òrgans disponibles i l'èxit en el procediment.

 

El jurat ha valorat els beneficis que aquesta tecnologia pot aportar a la societat i com es podran capgirar les estadístiques, arribant a duplicar la supervivència dels òrgans trasplantats i reduint fins a quatre vegades els danys que pateixen durant aquest procés.

 

 

Rosa Oriol (TOUS) premiada per la seva trajectòria professional

Durant la gala s’ha lliurat també el Reconeixement a la Millor Trajectòria Professional, que aquest any ha anat a parar a mans de Rosa Oriol. L’Associació de Joves Empresaris de Catalunya ha volgut premiar la trajectòria de l'empresària manresenca que l'ha portat a estar present amb TOUS als 5 continents, amb més de 500 botigues en una cinquantena de països. Oriol és un exemple de dona emprenedora, que fa cinquanta anys quan es va casar, va optar per treballar en comptes de quedar-se a casa i va descobrir la seva passió per les joies. L'AIJEC ha volgut destacar també la passió de Rosa Oriol, un sentiment que l'empresària transmet en tot el que fa i als professionals de la seva companyia.

 

 

Altres reconeixements

El Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, que premia l’aposta per la llengua catalana en l’àmbit de l’empresa, ha estat per aCuinara, marca de menjar saludable sense additius. L'start-up va néixer el 2014 i més tard es va incorporar al grup ÀURIA, format pel centre especial de treball Àuria cooperativa i la Fundació Privada Àuria, entitat del sector social que treballa per la qualitat de vida, la participació de les persones en risc d’exclusió, la inserció laboral, la creació de llocs de treball i la transformació social. S'ha valorat l’ús del català en els materials corporatius de l'empresa, tant en la seva comunicació interna com externa.

 

El Reconeixement al Futur Empresari, guardó que premia al millor projecte emprenedor desenvolupat per menors de 18 anys de la Fundació Escola Emprenedors, ha anat a parar al projecte Breasy del Col·legi Mare de Déu dels Àngels (Barcelona). L'AIJEC ha reconegut el projecte guanyador de la competició Start-Up School 2017 que ha creat un termos que escalfa i refreda de manera ecològica i amb compartiment per a aliments petits. 

 

 

Desestigmatitzar la figura dels empresaris

El president de l’AIJEC, Eloi Palà, ha fet una crida per canviar la visió que es dóna de l’empresari. "Encara avui en ple segle XXI, l’empresa segueix estant un pel estigmatitzada, el mateix que la paraula empresari. Els empresaris arrisquen, amb enormes sacrificis personals, familiars i econòmics, amb l’objectiu de crear riquesa i valor per a la societat. I per repartir la riquesa abans s’ha de generar. Els empresaris i les empreses, en el seu conjunt, són instruments per aquest fi".  "Necessitem més actors que pugin a l’escenari, en forma d’empresaris joves, per a fer una societat més pròspera, perquè el nostre estat del benestar i el dels nostres fills està en joc", ha advertit el president dels joves empresaris, que ha recalcat que aquesta "és una tasca de tots i és per a tots"

Durant el seu discurs Palà ha insistit en la necessitat de crear un ecosistema òptim per a les empreses. "Una societat pròspera requereix d’un intens teixit empresarial i cal que la oportunitat de muntar una empresa estigui a l’abast de tothom. Seria recomanable una veritable llei de la 2ª oportunitat per als joves empresaris, per a gent que s’arrisca i se la juga. Ja és hora que el fracàs no sigui una llosa". El president de l'AIJEC ha apel·lat als polítics a no deixar passar aquesta oportunitat i proposar "veritables mesures d’ajuda per als joves empresaris, per a gent que proposa, que actua i que arrisca per aconseguir un futur millor.".

 

La gala de lliurament de la 24a edició del Premi Jove Empresari ha reunit al pati d'armes del Castell de Montjuïc més de 350 empresaris i representants del món institucional i empresarial català.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies