Juan Jordan: “El futur del sector de la construcció és la rehabilitació”

per FAGEM,


Juan Jordán a l'espai l'entrevista de la revista de FEPIME    

  


img


El president de Gremi de Constructors i Promotors d’Obres de Mataró i Comarca comparteix a Foment de la Producció les necessitats del sector de la construcció i els reptes de futur.

Com a president del Gremi de Constructors i Promotors d’Obres de Mataró i comarca, com valora el moment que viu el sector de la construcció al Maresme després dels anys de crisi?

Malament, perquè la construcció que es fa és una altra ‘bombolla’, ja que surt dels dipòsits bancaris, doncs el banc dona un 1 o 2% i al fer els blocs, lloguen o venen els pisos i en treuen un rendiment del 8 o 10%, però no pensem que els salaris no pugen.

Quines són les principals necessitats que troben les empreses que es dediquen a la construcció?

Tenen necessitat de tenir més rendibilitats, fer inversions comprant solars per edificar o edificis per rehabilitar. El futur d’ara és precisament la rehabilitació però els impostos són molt elevats.

Amb la seva experiència i trajectòria, quins canvis proposaria per millorar el sector immobiliari a Catalunya?

Edificar de manera pausada, no com es va fer quan va esclatar la ‘bombolla’. En aquell moment, el que s’havia de construir per demanda en 30 anys es va fer només en 10.

Com ha evolucionat la construcció dels habitatges ens els últims 30 anys? Es continua construint igual?

No es construeix igual. Ara tenim materials nous i es fan edificis prefabricats en 90 dies.

En aquest sentit, un dels cursos que s’ofereix des del gremi és precisament el de “la volta catalana”, una tècnica del passat. Té sortida?

No té sortida, perquè el treball per fer-ho és minuciós i ara tot es fa corrent i de pressa i té una altra estètica.

Quants membres té actualment el gremi i quins serveis ofereix als associats?

Som uns 95 socis, 9 de junta i la secretària. Fem convenis amb l’Ajuntament perquè els socis tinguin avantatges per les llicències d’obra i l’ocupació de la via pública i també fem cursos sobre la construcció.

Els joves tenen interès en dedicar-se al món de la construcció?

No hi ha la il·lusió que hi hauria d’haver però sí que es fan cursos al Miquel Biada, als que donem ajuda.

Quins han de ser els reptes de futur del sector de la construcció i promoció d’obres?

Crec que si hi hagués un bon salari, tindria més atractiu, sense l’especulació que hi ha hagut fins ara i que treballessin amb cap i seny i amb un bon diploma de Oficial de 1ª.

Fa temps el Gremi va fer una proposta a l’Ajuntament, perquè no vinguessin empreses de fora, per tal de que les d’aquí no els manqués la feina, però això era anticonstitucional i moltes empreses van plegar.

COMPARTIR

ETIQUETES

, , ,
Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

BASES IX PREMIS FAGEM 2018

Els darrers nou anys la FAGEM, Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, entitat que representa el teixit empresarial de la comarca del Maresme, ha entregat els seus reconeixements amb la finalitat de donar visibilitat pública a les millors iniciatives empresarials sorgides a la comarca.

Enguany els premis s'entregaran en base a les següents condicions:


1. PERÍODE DE PRESENTACIÓ DE  CANDIDATURES

El període de presentació de les candidatures per a la IX edició dels Premis FAGEM és del 19 de juliol al 17 de setembre del 2018.

BASES IX 

2. CATEGORIES

En aquesta edició dels Premis FAGEM s’han establert una categoria de premi i tres mencions especials:

 • Premi FAGEM a la Trajectòria Empresarial La FAGEM vol premiar aquella empresa que durant el 2017 i, en general, durant els darrers anys, s'hagi distingit per la seva trajectòria empresarial i per la seva contribució al desenvolupament socioeconòmic del territori. Es valorarà especialment la innovació en el sector d’activitat on l’empresa desenvolupa el projecte, la viabilitat del projecte i la creació de llocs de treball com a conseqüència directa del projecte. També es tindran en compte les accions desenvolupades i els resultats obtinguts, així com aquells fets de rellevància aconseguits al llarg de la seva trajectòria empresarial.
 • Menció  especial Capgròs al Jove Empresari menor de 41 anys La FAGEM vol valorar la tasca d’aquells emprenedors i emprenedores que amb el seu esforç i dedicació aconsegueixen engegar nous projectes empresarials. El jurat tindrà en compte la consolidació de la idea de negoci inicial, la seva viabilitat econòmica, l’esperit emprenedor, la trajectòria de l'empresari o empresària i els reptes i perspectives de futur. Poden optar a aquest guardó tots els empresaris menors de 41 anys durant el 2017. 
 • Menció  especial a la Dona Empresària Dintre de la feina que està portant a terme la FAGEM en el camp de la igualtat de gènere empresarial a la comarca, el 2017 l'entitat va impulsar aquest reconeixement que busca premiar el talent femení de dones empresàries i líders de projectes al nostre territori. El jurat valorarà la seva trajectòria, que hagi excel·lit en la gestió, que sigui artífex de bones pràctiques i actuï de manera considerada en relació amb els recursos interns i externs de la seva organització empresarial. 
 • Reconeixement  de la FAGEM a la contribució a l'Associacionisme Empresarial La junta de la FAGEM, com és habitual, retrà homenatge a aquell empresari o empresària maresmenca, que per la seva trajectòria professional, suposi un actiu per la comarca. Es valorarà la seva trajectòria, la seva contribució al desenvolupament econòmic, les seves qualitats i el seu compromís amb l'emprenedoria i el món empresarial. L’elecció d’aquest reconeixement és intern.
 • 3. MEMBRES DEL JURAT

  El jurat estarà format pels membres  del Consell Executiu de la FAGEM i un membre designat pel patrocinador  d'aquests guardons.

  Les deliberacions del jurat es faran a partir de tota la documentació aportada per les empreses candidates. Es seleccionaran tres candidates per categoria i el veredicte del jurat es donarà a conèixer durant la celebració de la Nit de l'Empresariat.

  4. REQUISITS

  4.1. Podran optar als premis aquells empresaris de nacionalitat espanyola, i estrangers residents, que desenvolupin la seva activitat empresarial a la comarca del Maresme.

  4.2. Una mateixa empresa o persona física només podrà presentar-se a una categoria dels premis. La FAGEM es reserva la possibilitat de canviar de categoria, prèvia consulta amb el candidat.

  4.3. Per accedir a les categories dels premis, s’haurà d’omplir el formulari penjat a la pàgina web de la FAGEM (www.fagem.org). Alhora, aquest es pot acompanyar de tot aquell material complementari que a judici del candidat pugui ser d’interès per a l’avaluació de la seva candidatura.

  4.4. La informació s’haurà de presentar abans del 17 de setembre del 2018 a les 23.59 hores

  4.5. El jurat realitzarà una revisió de les candidatures dels finalistes, entre les quals es seleccionaran els guanyadors, que es donaran a conèixer durant l’acte de lliurament dels guardons. La decisió del Jurat serà inapel·lable.

  4.6. Els premis no es comunicaran, en cap cas, abans de l’acte de lliurament, que tindrà lloc el 18 d'octubre de 2018.

  4.7. Per a cada categoria esmentada hi haurà tres finalistes i un únic premiat.

  4.8. La informació subministrada es considera confidencial, i només serà utilitzada pels membres del jurat a efectes exclusius del premi.


  La participació  en els Premis  FAGEM suposa el coneixement i l’acceptació de les presents bases. 

La FAGEM és membre de: