Enguany hem celebrat el 40è Aniversari d’ASEGEMA dins el marc de la X Jornada de l’Empresariat del Maresme. 

ASEGEMA és l’Associació d’Empresaris de Géneres de Punt de Mataró i Comarca, és una associació sense ànim de lucre que representa el col.lectiu empresarial tèxtil del Maresme.

La indústria tèxtil del Maresme ha estat la font d’ingressos i de fet, el modus vivendi de moltíssimes famílies del territori. D’alguna manera, també ha estat capaç de generar un estil de vida propi, i un nexe comú entre les persones de la comarca que, moltes vegades sense saber-ho compertien relacions amb amics i familiars que treballaven plegats o bé es relacionaven professionalment.

Com homenatge a aquests 40 anys i graciesa la col.laboració de ZEDESA, MASSANA, VILASECA, WORLD COMPLEMENTS,ABANDERADO I PLAYTEX s’ha fet una recerca de les prendes de gènere de punt fabricades a la comarca i això ens ha permès organitzar una passarel.la que tot seguit veureu .  

Abans,però , us fem una petita explicació de cadascuna d’elles.

ZEDESA, gairebé un segle en el sector, s’ha convertit en una de lesmillors firmes de roba interior per home i dona utilitzant materialsd’alta qualitat com el cotó egipci, fil d’escocia i fil de soja.

MASSANA, d’origen familiar, dedicada des de fa més de 50 anys al disseny,producció i comercialització de prendes tèxtils. El seu principal producte Home Wear per home, dona i nen.

VILASECA: Presents des de 1952 al mercat nacional i des de 1980 al’internacional. Dissenyadors i productors de prendes interiors. Distribueixen amb la marca AVET x dona /nena i amb SET per home/ nen.

WORLDCOMPLEMENTS: Neix al 2004,hereus d’una tradició familiar en el sector de la calceteria quedata de l’any 1918. Els seus articles es diferencien per la sevacreativitat i qualitat.

Hanesbrands Inc - ABANDERADO

 Neix com a marca l’any 1963 a Mataró, 1a marca en fer publicitat en televisió de roba masculina. Marca que ofereix comoditat,qualitat i un look impecable.

HANESBRANDS INC - PLAYTEX:

 Fundada als Estat Units el 1932, s’instal·la a Espanya el 1966. 1a companyia del món en utilitzar teixits elàstics en el sector tèxtil. Marca innovadora i en constant evolució , fou la 1a en fer publicitat de corseteria en televisió .

També agraïm el magnífic treball del Gremi de Perruqueria i Estètica de Mataró i Maresme, aprofitem per dir-vos que tots els maniquís que veieu aquí exposats estan  fets per ells.  Són una mostra d’art en perruqueria, inspirats en les imatges  que estan al seu costat.

Viatgem doncs en el temps i ens situem a finals dels ’70 i anirem fent un recorregut fins a dia d’avui amb 

LA DESFILADA!!!

 • Entrevista de l'Espartac Peran al president d'ASEGEMA, Paulí Aluart

que va explicar què se sent quan una Institució com ASEGEMA celebra 40 anys i
va afirmar que el sector tèxtil a la comarca i en general té futur.


i va arribar els PASTÍS!!!

Feliç 40è ANIVERSARI!!!!!

Gràcies a tots els que ho heu fet possible!!!!

BASES IX PREMIS FAGEM 2018

Els darrers nou anys la FAGEM, Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, entitat que representa el teixit empresarial de la comarca del Maresme, ha entregat els seus reconeixements amb la finalitat de donar visibilitat pública a les millors iniciatives empresarials sorgides a la comarca.

Enguany els premis s'entregaran en base a les següents condicions:


1. PERÍODE DE PRESENTACIÓ DE  CANDIDATURES

El període de presentació de les candidatures per a la IX edició dels Premis FAGEM és del 19 de juliol al 17 de setembre del 2018.

BASES IX 

2. CATEGORIES

En aquesta edició dels Premis FAGEM s’han establert una categoria de premi i tres mencions especials:

 • Premi FAGEM a la Trajectòria Empresarial La FAGEM vol premiar aquella empresa que durant el 2017 i, en general, durant els darrers anys, s'hagi distingit per la seva trajectòria empresarial i per la seva contribució al desenvolupament socioeconòmic del territori. Es valorarà especialment la innovació en el sector d’activitat on l’empresa desenvolupa el projecte, la viabilitat del projecte i la creació de llocs de treball com a conseqüència directa del projecte. També es tindran en compte les accions desenvolupades i els resultats obtinguts, així com aquells fets de rellevància aconseguits al llarg de la seva trajectòria empresarial.
 • Menció  especial Capgròs al Jove Empresari menor de 41 anys La FAGEM vol valorar la tasca d’aquells emprenedors i emprenedores que amb el seu esforç i dedicació aconsegueixen engegar nous projectes empresarials. El jurat tindrà en compte la consolidació de la idea de negoci inicial, la seva viabilitat econòmica, l’esperit emprenedor, la trajectòria de l'empresari o empresària i els reptes i perspectives de futur. Poden optar a aquest guardó tots els empresaris menors de 41 anys durant el 2017. 
 • Menció  especial a la Dona Empresària Dintre de la feina que està portant a terme la FAGEM en el camp de la igualtat de gènere empresarial a la comarca, el 2017 l'entitat va impulsar aquest reconeixement que busca premiar el talent femení de dones empresàries i líders de projectes al nostre territori. El jurat valorarà la seva trajectòria, que hagi excel·lit en la gestió, que sigui artífex de bones pràctiques i actuï de manera considerada en relació amb els recursos interns i externs de la seva organització empresarial. 
 • Reconeixement  de la FAGEM a la contribució a l'Associacionisme Empresarial La junta de la FAGEM, com és habitual, retrà homenatge a aquell empresari o empresària maresmenca, que per la seva trajectòria professional, suposi un actiu per la comarca. Es valorarà la seva trajectòria, la seva contribució al desenvolupament econòmic, les seves qualitats i el seu compromís amb l'emprenedoria i el món empresarial. L’elecció d’aquest reconeixement és intern.
 • 3. MEMBRES DEL JURAT

  El jurat estarà format pels membres  del Consell Executiu de la FAGEM i un membre designat pel patrocinador  d'aquests guardons.

  Les deliberacions del jurat es faran a partir de tota la documentació aportada per les empreses candidates. Es seleccionaran tres candidates per categoria i el veredicte del jurat es donarà a conèixer durant la celebració de la Nit de l'Empresariat.

  4. REQUISITS

  4.1. Podran optar als premis aquells empresaris de nacionalitat espanyola, i estrangers residents, que desenvolupin la seva activitat empresarial a la comarca del Maresme.

  4.2. Una mateixa empresa o persona física només podrà presentar-se a una categoria dels premis. La FAGEM es reserva la possibilitat de canviar de categoria, prèvia consulta amb el candidat.

  4.3. Per accedir a les categories dels premis, s’haurà d’omplir el formulari penjat a la pàgina web de la FAGEM (www.fagem.org). Alhora, aquest es pot acompanyar de tot aquell material complementari que a judici del candidat pugui ser d’interès per a l’avaluació de la seva candidatura.

  4.4. La informació s’haurà de presentar abans del 17 de setembre del 2018 a les 23.59 hores

  4.5. El jurat realitzarà una revisió de les candidatures dels finalistes, entre les quals es seleccionaran els guanyadors, que es donaran a conèixer durant l’acte de lliurament dels guardons. La decisió del Jurat serà inapel·lable.

  4.6. Els premis no es comunicaran, en cap cas, abans de l’acte de lliurament, que tindrà lloc el 18 d'octubre de 2018.

  4.7. Per a cada categoria esmentada hi haurà tres finalistes i un únic premiat.

  4.8. La informació subministrada es considera confidencial, i només serà utilitzada pels membres del jurat a efectes exclusius del premi.


  La participació  en els Premis  FAGEM suposa el coneixement i l’acceptació de les presents bases. 

La FAGEM és membre de: