Baixa la sinistralitat laboral al Maresme, però continua sent una assignatura pendent

Sandra Garcia,


Tot i que durant el segon trimestre de l'any van disminuir el nombre d'accidents a la feina, l'Índex de Sinistralitat de la comarca es manté superior al provincial i al català. La dada més positiva és que el 99,14% dels treballadors i treballadores que pateixen un accident laboral tenen ferides de pronòstic lleu.

Durant el segon trimestre de 2018 es van registrar 937 accidents laborals al Maresme. Aquesta xifra representa una reducció del 2,50% respecte al trimestre anterior, però un increment de l'1,52% en valors interanuals. No es va registrar, però, cap víctima mortal i el 99,14% dels accidents es van saldar amb ferides de pronòstic lleu.

El sector serveis és el que aplega un nombre absolut més elevat d'accidents el darrer any. Tot i així, Índex d'Incidència (paràmetre més objectiu per abordar la sinistralitat laboral tota vegada que relaciona el nombre total d'accidents per cada 100.000 afiliacions a la Seguretat Social) situa la construcció com el sector que ha patit més accidents, li segueixen la indústria i l'agricultura.

L'Índex d'Incidència maresmenc és de 901,03 accidents per cada 100.000 afiliacions, una xifra molt superior a la provincial (831,71) i a la catalana (868,06). L'únic registre que a la comarca és inferior al provincial i al català és el de la sinistralitat laboral a la indústria. Mentre al Maresme pateixen un accident laboral 1.077,72 treballadors de cada 100.000 afiliacions industrials, la xifra s'eleva a 1.166,69 en l'àmbit provincial i a 1.223,43 a Catalunya.



Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies