CEO del Maresme s'endú el Premi FAGEM a la Trajectòria Empresarial

Sandra Garcia,

CEO del Maresme, s’ha endut el Premi FAGEM  a la Trajectòria Empresarial que organitza anualment Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) i que reconeix aquella empresa que, durant els darrers anys, s'hagi distingit per la seva contribució al desenvolupament socioeconòmic del territori. El Centre Especial de Treball de la Fundació el Maresme, s’ha imposat als altres dos finalistes, el setmanari mataroní Capgròs i al grup de sabateries Pell Tolrà.

Amb aquest guardó, la FAGEM ha volgut reconèixer l'aportació d'una entitat sense afany de lucre, que treballa per a la inclusió a l'activitat laboral de persones amb algun grau de discapacitat intel·lectual i compta amb una plantilla de més de 270 treballadors, dels quals un 75% són persones amb alguna discapacitat intel·lectual.


Núria  Alsina i Francina Bigorra, Menció Especial Jove Empresari i Dona Empresària

En aquesta novena edició dels Premis FAGEM, la llavanerenca Núria Alsina, alma mater de l'Espai Mima'm, un espai de criança respectuosa nascut el 2011 i que vol donar suport i acompanyament a les famílies i als infants, s'ha endut la Menció  al Jove Empresari, una categoria a la que hi opten empresaris menors de 41 anys.

En la categoria de Dona Empresària, la Menció Especial ha anat a parar a mans de Francina  Bigorra, tercera generació familiar al capdavant de la cotilleria Fransi, un negoci especialitzat en la venda i confecció de peces a mida i personalitzades tan en cotilleria, llenceria, com en bany, i que va obrir les seves portes fa 53 anys.


Martí  Ramoneda i l'UBM, premiats per la seva contribució a l'associacionisme  empresarial

 Durant l'acte, que ha tingut lloc al Restaurant Turó del Sol de Sant Vicenç de Montalt, la FAGEM ha fet entrega també del Reconeixement  a la Contribució a l'Associacionisme Empresarial al president de l'Associació de Marxants del Maresme, Martí  Ramoneda. L'entitat ha volgut homenatjar Ramoneda pels seus vints anys de feina en la defensa de l’associacionisme, com a membre de junta, vicepresident i, en els darrers anys, com a president del gremi. La secretària general de la FAGEM i membre de la junta de l'Associació de Marxants, Rosa Sánchez, ha destacat Ramoneda com una persona que "mai ha volgut tirar la tovallola,  aconseguint que ara, més que mai a la historia de l’associació, estigui visible  i es tingui en compte en totes les institucions de comerç".

D'altra banda, en aquesta edició, la FAGEM, que celebra els seus 40 anys de vida, ha volgut entregar una menció especial a una altra entitat que també està d'aniversari: la Unió de Botiguers de  Mataró. Amb el guardó la FAGEM ha volgut homenatjar la feina de la UBM per dinamitzar el teixit empresarial urbà de Mataró i vetllant per mantenir un model de comerç de ciutat implicat i compromès amb el batec del dia a dia de la seva societat.


40 anys de FAGEM al  costat de l'empresariat maresmenc

Durant l'acte, la presidenta de la FAGEM, Roser Moré, ha enaltit el paper de l'entitat com a defensora dels interessos del teixit empresarial al que representen i ha fet una crida al món educatiu i al jovent a acostar-se a les empreses: "Cal  que empreses i món educatiu anem de la mà per crear vincles escola-empresa i  ser capaços d'integrar la gent jove al món de l'empresa i l'associacionisme  empresarial".

En aquest sentit, Moré ha destacat que "en  ple quarantè aniversari i en plena bretxa generacional, no renunciem a  adaptar-nos. Ho portem a l'ADN emprenedor i hem d'aconseguir que el jovent  ens miri i ens reconegui. Volem que continuïn les nostres passes. Que ser  empresari resulti atractiu per a ells".

La presidenta dels gremis i associacions empresarials del Maresme ha volgut defensar també el paper dels empresaris. "Ningú no ens pot negar que les  societats es transformen gràcies a la feina que fem a les empreses, amb  valentia, amb treball, amb gosadia, amb perseverança i amb una mica, tot s'ha  de dir, d'inconsciència. I aquí ens trobareu als empresaris, i a la FAGEM  donant-vos la mà, per continuar fent aquest camí 40 anys més".

La XI Nit de l'Empresariat del Maresme ha reunit 250 empresaris i representants del món institucional i empresarial maresmenc i català.


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies