Gerard Olivé, José Elías i Martina Font, finalistes del Premi Jove Empresari 2016

Roser Moré,


Gerard Olivé, José Elías i Martina Font, finalistes del Premi Jove Empresari 2016

NABLA Thermoelectrics, Signaturit i Transplant Biomedicals optaran al Premi a la Millor Iniciativa Empresarial

 

L'Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) lliurarà el XXIV Premi Jove Empresari el pròxim 5 de juliol al Castell de Montjuïc, en una gala presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont

 

Barcelona, 29 de maig de 2017.- L’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) ha donat a conèixer aquest dilluns el noms dels tres finalistes al Premi Jove Empresari 2016. Són Gerard Olivé, al capdavant d'Antai Venture Builder; José Elías, fundador entre d'altres empreses d'Audax, empresa comercialitzadora d’energia elèctrica i gas; i Martina Font, directora i segona generació de Font Packaging Group, empresa fundada el 1954 i referent dins el sector de l'embalatge.

 

A l'acte, que se celebrarà el pròxim 5 de juliol al Castell de Montjuïc, es premiarà també la Millor Iniciativa Empresarial del 2016. Els tres projectes que hi opten són NABLA Thermoelectrics, Signaturit i Transplant Biomedicals.

 

Els finalistes

El Premi Jove Empresari arriba a la seva 24a edició consolidat com un dels guardons més importants de l'emprenedoria que se celebren a Catalunya. Amb aquest reconeixement, l'Associació de Joves Empresaris de Catalunya vol distingir el treball, l’esforç i la constància dels joves empresaris capaços de generar llocs de treball i impulsar projectes empresarials.

 

Gerard Olivé és cofundador i co-CEO d'Antai, BeRepublic i BeAgency on ha creat empreses de la talla de Wallapop, Deliberry, Glovo, Cornerjob, Carnovo o el fons d'inversió Media Digital Ventures, un grup amb més de 500 treballadors i presència a més de 12 països. Olivé es defineix com un emprenedor en sèrie, creador i inversor en startups innovadores i noves unitats de negoci basades en comerç electrònic, mobile commerce, màrqueting en línia i llocs de xarxes socials. De fet, aquest esperit emprenedor ha estat un dels factors que ha tingut en compte el jurat en la seva elecció.

 

José Elías és un altre emprenedor en sèrie. El seu projecte més conegut és Audax Energia, empresa comercialitzadora d’energia elèctrica i gas de la que és fundador i CEO. Audax comercialitza electricitat a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia i Holanda. La companyia va tancar el 2016 amb una xifra de negoci de quasi 360 milions d'euros i un benefici net d’11,8 milions. Elías encapçala un fort grup empresarial amb més de 27 societats majoritàriament del sector energètic i sanitari. El jurat ha tingut en compte la passió d'Elías en veure néixer un nou projecte, la seva il·lusió i dinamisme, que l'han portat a crear un projecte empresarial que amb 8 anys de vida, ja té més de 1.700 treballadors.

 

Martina Font és la codirectora de Font Packaging Group, empresa que es dedica a la fabricació de cartró ondulat, caixes de cartró i embalatge des del 1954. El jurat ha valorat la capacitat de Font de liderar el procés d'innovació i modernització dins l'empresa familiar fins a convertir-la en un referent a la industria 4.0. Font, a més, ha creat Kartox, la primera empresa online d'embalatge del país en dissenyar i fabricar caixes a mida en 4 dies.

 

 

NABLA Thermoelectrics, Signaturit i Transplant Biomedicals, finalistes al Premi a la Millor Iniciativa Empresarial

D'altra banda, les tres empreses finalistes a la Millor Iniciativa Empresarial, amb què l'AIJEC premia el projecte amb la idea de negoci més creativa i innovadora són: NABLA Thermoelectrics, empresa que idea dispositius que permeten recuperen el calor residual dels vehicles o de les instal·lacions industrials o domèstiques per generar electricitat. Signaturit, la primera solució de signatura electrònica que permet a empreses i individus sol·licitar signatures directament des de qualsevol plataforma de correu electrònic amb plena validesa legal. Transplant Biomedicals, companyia sorgida de l'IDIBAPS - Hospital Clínic de Barcelona que es dedica a desenvolupar un nou dispositiu mèdic per a la preservació i transport d'òrgans per a transplantament, incrementant el nombre d'òrgans disponibles i l'èxit en el procediment.

 

 

5 de juliol, castell de Montjuïc

Els finalistes, que han estat escollits d'entre un centenar de candidatures rebudes, han presentat aquest matí els seus projectes davant d'un jurat format per representants de les Conselleria d’Economia i Coneixement i d’Empresa i Ocupació, la Direcció General de Joventut, Foment del Treball, Barcelona Activa, ACC1Ó, la Cambra de Comerç, així com a personalitats del món de l’empresa, les principals escoles de negocis i els mitjans de comunicació. La decisió final es coneixerà el pròxim 5 de juliol durant el transcurs d'una gala presidida per Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya.

 

A banda dels dos guardons principals de la nit, durant la gala de l’AIJEC també es lliuraran el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, que premia l’aposta per la llengua catalana en l’àmbit de l’empresa, i el Reconeixement a la Millor Trajectòria Empresarial, que l'associació entrega anualment a un empresari consolidat per distingir la seva trajectòria. Durant la gala, s’entregarà també el premi al Futur Jove Empresari que vol premiar un projecte emprenedor treballat per menors de 18 anys.

 

Per a més informació i/o gestió d’entrevistes amb els finalistes, no dubteu en posar-vos en contacte amb mi. Merci!

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies