Un mono de triatló intel·ligent a l’Ironman Barcelona 2018

Sandra Garcia,

El centre tecnològic Eurecat i el fabricant de roba esportiva HOKO han creat un mono de triatló Intel·ligent que s'ha provat per primer cop, a les proves de carrera i bicicleta de l’Ironman de Barcelona que ha tingut lloc aquest diumenge a Calella.
La iniciativa s’inscriu dins del marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme, coordinat per l’Ajuntament de Mataró i participat per TecnoCampus, Eurecat i l’Ajuntament de Calella.

El PECT engloba la inicativa Reimagine Textile que té per objecte afavorir la innovació en el tèxtil al Maresme, així com Calella Sport City Lab, una operació impulsada per l’Ajuntament de Calella amb la finalitat que el municipi esdevingui un banc de proves per a totes les solucions relacionades amb l’esport, aprofitant que acull un calendari de competicions esportives d’alt nivell com és el cas de l’Ironman.

Roba Intel·ligent
L’investigador de la unitat d’eHealth d’Eurecat i triatleta,  Stefan Dawalder,  ha estat l’encarregat de testejar aquesta peça de roba i veure com és la integració i el funcionament del dispositiu per controlar el ritme cardíac i altres constants vitals.
La validació funcional de la tecnologia wearable, desenvolupada a Eurecat per a un client internacional, farà possible el mesurament i la recollida de dades per correlacionar-les i extreure conclusions que podrien ser d’aplicació, tant en l’àmbit de l’esport com en el camp de la salut. Amb aquest objectiu, l’investigador ha portat també altres dispositius de mercat com un potenciòmetre i un GPS. Per part de la marca esportiva HOKO, els resultats li serviran per produir una nova línia específica de roba esportiva pensada per a proves de triatló.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies