Europa injecta prop d'un milió d'euros per a la Innovació Tèxtil al Maresme

per FAGEM,


EUROPA INJECTA PROP D’UN MILIÓ D’EUROS PER A LA INNOVACIÓ TÈXTIL AL MARESME04/05/2018
Els Ajuntaments de Mataró i de Calella, són els beneficiàris d’aquesta injecció que estimularà projectes d’Smart Textile amb Eurecat i el TecnoCampus.
L’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus, David Bote, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el director general de negoci del Centre Tecnològic Eurecat, Miquel Rey, han presentat el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme per impulsar l’Smart Textil, acompanyats de la representació del gremi tèxtil a la comarca, el Sr. Paulí Aluart, President de l’Associació d’Empresaris de Gèneres de Punt de Mataró i Comarca - Asegema.

La iniciativa compta amb un pressupost de prop de 2 milions d’euros i compta amb una subvenció de 952.000 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) Catalunya 2014-2020. La competitivitat d’un territori a través d’eines d’especialització i innovació en sectors d’activitat ja existents o en activitats emergents i evidentment creixents és l’objectiu dels projectes PECT, que s’emmarquen dins de l’estratègica territorial de la Generalitat RIS3CAT.

Coordinat per l’Ajuntament de Mataró, a Mataró-Maresme es vol impulsar la innovació tèxtil, i a Calella, la innovació amb l’esport, amb la participació de TecnoCampus, Eurecat i l’Ajuntament de Calella. Les empreses del sector del Maresme, el Consell Comarcal del Maresme i els ajuntaments de la comarca es beneficiaran també de les activitats emmarcades en aquest projecte, que enfila tres operacions principals :

-Reimagine Textile: Estratègia compartida entre TecnoCampus i Eurecat, i participada per Asegema, i que ja ha llançat enguany la convocatòria de la seva segona edició. Les accions es proposen convertir Mataró en un pol d’emprenedoria i innovació textil, i el desenvolupament d’una nova plataforma que esdevingui un espai comú entre indústria, serveis, educació i societat per al sector tèxtil del Maresme.

-Maresme Innova-Tech-Talent: Iniciativa que, des d’Eurecat, se centra en projectes de transferència del coneixement tecnològic en l’àmbit de les indústries del disseny, per aconseguir un tèxtil català més connectat, més intel·ligent, i més innovador.

-Sport City Lab: Operació impulsada per l’Ajuntament de Calella per convertir el municipi en un laboratori urbà d’innovacions tèxtils en l’àmbit de l’esport, aprofitant el calendari de competicions esportives d’alt nivel i esdeveniments internacionals programats a la ciutat. El Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil de Canet de Mar, hi col·labora, juntament amb Tecnocampus i Eurecat.

Les propostes s’aniran materialitzant en breu, ara sí, després d’un periode de prop de dos anys d’intensa espera i seguiment proper, des que van ser presentades les sol·licituds, en les que Asegema hi va tenir una participació molt activa.

Notícies relacionades :
La Unió Europea injecta prop d’1 milió d’euros per impulsar l’smart tèxtil al Maresme. Tecnocampus. 
El textil de Mataró recibe un millón de euros de Europa para innovación. Modaes.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

BASES IX PREMIS FAGEM 2018

Els darrers nou anys la FAGEM, Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, entitat que representa el teixit empresarial de la comarca del Maresme, ha entregat els seus reconeixements amb la finalitat de donar visibilitat pública a les millors iniciatives empresarials sorgides a la comarca.

Enguany els premis s'entregaran en base a les següents condicions:


1. PERÍODE DE PRESENTACIÓ DE  CANDIDATURES

El període de presentació de les candidatures per a la IX edició dels Premis FAGEM és del 19 de juliol al 17 de setembre del 2018.

BASES IX 

2. CATEGORIES

En aquesta edició dels Premis FAGEM s’han establert una categoria de premi i tres mencions especials:

 • Premi FAGEM a la Trajectòria Empresarial La FAGEM vol premiar aquella empresa que durant el 2017 i, en general, durant els darrers anys, s'hagi distingit per la seva trajectòria empresarial i per la seva contribució al desenvolupament socioeconòmic del territori. Es valorarà especialment la innovació en el sector d’activitat on l’empresa desenvolupa el projecte, la viabilitat del projecte i la creació de llocs de treball com a conseqüència directa del projecte. També es tindran en compte les accions desenvolupades i els resultats obtinguts, així com aquells fets de rellevància aconseguits al llarg de la seva trajectòria empresarial.
 • Menció  especial Capgròs al Jove Empresari menor de 41 anys La FAGEM vol valorar la tasca d’aquells emprenedors i emprenedores que amb el seu esforç i dedicació aconsegueixen engegar nous projectes empresarials. El jurat tindrà en compte la consolidació de la idea de negoci inicial, la seva viabilitat econòmica, l’esperit emprenedor, la trajectòria de l'empresari o empresària i els reptes i perspectives de futur. Poden optar a aquest guardó tots els empresaris menors de 41 anys durant el 2017. 
 • Menció  especial a la Dona Empresària Dintre de la feina que està portant a terme la FAGEM en el camp de la igualtat de gènere empresarial a la comarca, el 2017 l'entitat va impulsar aquest reconeixement que busca premiar el talent femení de dones empresàries i líders de projectes al nostre territori. El jurat valorarà la seva trajectòria, que hagi excel·lit en la gestió, que sigui artífex de bones pràctiques i actuï de manera considerada en relació amb els recursos interns i externs de la seva organització empresarial. 
 • Reconeixement  de la FAGEM a la contribució a l'Associacionisme Empresarial La junta de la FAGEM, com és habitual, retrà homenatge a aquell empresari o empresària maresmenca, que per la seva trajectòria professional, suposi un actiu per la comarca. Es valorarà la seva trajectòria, la seva contribució al desenvolupament econòmic, les seves qualitats i el seu compromís amb l'emprenedoria i el món empresarial. L’elecció d’aquest reconeixement és intern.
 • 3. MEMBRES DEL JURAT

  El jurat estarà format pels membres  del Consell Executiu de la FAGEM i un membre designat pel patrocinador  d'aquests guardons.

  Les deliberacions del jurat es faran a partir de tota la documentació aportada per les empreses candidates. Es seleccionaran tres candidates per categoria i el veredicte del jurat es donarà a conèixer durant la celebració de la Nit de l'Empresariat.

  4. REQUISITS

  4.1. Podran optar als premis aquells empresaris de nacionalitat espanyola, i estrangers residents, que desenvolupin la seva activitat empresarial a la comarca del Maresme.

  4.2. Una mateixa empresa o persona física només podrà presentar-se a una categoria dels premis. La FAGEM es reserva la possibilitat de canviar de categoria, prèvia consulta amb el candidat.

  4.3. Per accedir a les categories dels premis, s’haurà d’omplir el formulari penjat a la pàgina web de la FAGEM (www.fagem.org). Alhora, aquest es pot acompanyar de tot aquell material complementari que a judici del candidat pugui ser d’interès per a l’avaluació de la seva candidatura.

  4.4. La informació s’haurà de presentar abans del 17 de setembre del 2018 a les 23.59 hores

  4.5. El jurat realitzarà una revisió de les candidatures dels finalistes, entre les quals es seleccionaran els guanyadors, que es donaran a conèixer durant l’acte de lliurament dels guardons. La decisió del Jurat serà inapel·lable.

  4.6. Els premis no es comunicaran, en cap cas, abans de l’acte de lliurament, que tindrà lloc el 18 d'octubre de 2018.

  4.7. Per a cada categoria esmentada hi haurà tres finalistes i un únic premiat.

  4.8. La informació subministrada es considera confidencial, i només serà utilitzada pels membres del jurat a efectes exclusius del premi.


  La participació  en els Premis  FAGEM suposa el coneixement i l’acceptació de les presents bases. 

La FAGEM és membre de: