Commemoració del 75è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans

Sílvia tosca vila,

Tots els éssers humans són iguals en drets i dignitat, així començà l’article primer de la Declaració Universal dels Drets Humans aprovada ara farà 75 anys a l’Assemblea de Nacions Unides.

Des de llavors la societat humana s’ha transformat profundament, però l’esperit i el contingut d’aquella declaració segueixen plenament vigents, així com la necessitat de defensar-los, no només al sud global sinó també a Europa i a Catalunya.

La commemoració que proposem té per objectiu vincular el text de 1948 i la idea de Drets Humans als reptes que tenim plantejats en aquesta tercera dècada del segle XXI. I de fer-ho en termes de promoció activa de la pau i de compromís antifeixista, antiracista i feminista, incorporant noves perspectives com els drets mediambientals, els drets emergents, l’agenda 2030 o els drets de les generacions futures.

La commemoració consta d’un seguit d’actes de caràcter interdepartamental, interseccional i territorial, i d’una estratègia de Drets Humans que avaluarà el grau de compliment del Pla de Drets Humans de Catalunya 2020/2023 i elaborarà un Pla estratègic de Drets Humans per a la Catalunya del 2030.

Programa

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies