La 2a edició dels Premis Més Mataró Empresa i Societat han premiat les iniciatives RecullINserció, Cotexmo i Circ Bombeta

Aina Perich Corniel,


Els Premis Més Mataró Empresa i Societat, que tenen per objectiu promoure la integració de les polítiques de responsabilitat social en les iniciatives empresarials i contribuir al desenvolupament socioeconòmic de la ciutat, van entregar-se ahir al vespre en el marc de la jornada Anual del Consell Econòmic i Social de Mataró, en un acte celebrat al Cafè Nou.

El projecte RecullINserció de l'empresa Solidança Treball S.L, un projecte d'inserció laboral per a persones en risc d'exclusió que promou l'economia circular i la sostenibilitat ambiental, es va emportar el guardó en la categoria d'empresa gran i mitjana. Es tracta d'un projecte alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l'Agenda 2030 i que inclou activitats com la venda de roba de segona mà, la recollida porta a porta de voluminosos o la recollida de residus tèxtils, entre altres accions. En total, l'activitat de Solidança genera 19 llocs de treball a la ciutat de Mataró per a persones amb risc d'exclusió. En aquesta categoria, també es va fer una menció especial al projecte del Restaurant Cafè Nou de la Fundació CEO Maresme, pel seu compromís amb la restauració sostenible i la inclusió social i comunitària.

El premi en la categoria d'autònom va ser per Jordi Mas, creador del Circ bombeta, un projecte de circ inclusiu per a persones amb diversitat funcional.

El projecte de sostenibilitat Cotexmo va ser el guanyador en la categoria d'empresa petita o microempresa. Es tracta d'un projecte que actua per millorar l'impacte social i ambiental de l'activitat tèxtil a la ciutat.

Els premis, que celebraven la seva 2a edició, van reconèixer les millors iniciatives de responsabilitat social en el sector empresarial dins les categories d'empresa gran o mitjana; empresa petita o microempresa, i autònoms. I s'adrecen a projectes empresarials orientats en els àmbits social, mediambiental i econòmic.

Representants del món econòmic, empresarial, associatiu i polític de la ciutat van assistir ahir al lliurament dels premis. La jornada va iniciar-se amb la benvinguda a l'acte per part de Sergi Morales, president del Consell Econòmic i Social de Mataró i regidor d'Ocupació i empresa, i va finalitzar amb la cloenda per part de l'alcalde de Mataró, David Bote. Durant l'acte, Sara Berbel, doctora en Psicologia Social i gerent municipal de l'Ajuntament de Barcelona, va donar una conferència sobre "La nova responsabilitat social del segle XXI: reptes i oportunitats".

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies