La FAGEM a la primera trobada de secretaris generals de les organitzacions del Consell territorial de la PIME

Sandra Garcia,


El Consell Territorial de la PIME, format per les 20 organitzacions empresarials territorials de Catalunya confederades a la patronal Foment del Treball, i entre les que es troba la FAGEM, ha mantingut aquest dilluns 12 de desembre una reunió dels seus secretaris generals. És la primera gran trobada d’aquesta organització que va veure la llum el passat mes d’octubre. Els secretaris generals de les organitzacions territorials membre del Consell territorial de la PIME de Foment han debatut sobre el Pla de Treball pel període 2024-2025, la creació dels consells sectorials del SOC i el creixement empresarial.

Les dificultats per contractar personal amb les qualificacions i capacitats necessàries pel correcte funcionament de les empreses i per trobar equilibris entre l’oferta formativa i el sector productiu de cada territori ha estat una de les problemàtiques que han centrat la jornada. Els secretaris generals de les organitzacions territorials sol·liciten que es duguin a terme reformes encaminades a millorar la productivitat de les empreses i han recordat la greu problemàtica que tenen les empreses, especialment les de menor grandària, per a trobar treballadors. El Consell Territorial de la PIME ha demanat una major eficàcia en els serveis públics d’ocupació, ja que les pimes depenen directament d’ells per a cobrir les seves vacants. En aquest sentit, els secretaris generals de les organitzacions territorials veuen com a repte important, al mateix temps que una gran oportunitat, la creació dels consells territorials del SOC i el desenvolupament de les estratègies territorials d’ocupació, que preveuen la participació directa de les organitzacions territorials en l’elaboració i impuls de les polítiques d’ocupació en els territoris.

La jornada ha tancat destacant la importància dels projectes i serveis de les organitzacions empresarials orientades al creixement empresarial. Els responsables del Consell Territorial de la Pime han volgut fer palesa la necessitat d’elaborar polítiques pensades en les empreses més petites i la promoció del creixement empresarial per enfortir la creació d’ocupació i donar més estabilitat al ja existent.


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies