Manifest del Ple del CNDC de rebuig a la violència política i de suport a les dones representants públiques que la pateixen

Sílvia tosca vila,

El 24 de novembre, durant la celebració del Parlament de  les Dones, la diputada Aurora Madaula va denunciar i va visibilitzar “les violències silencioses” com la violència política que pateixen les parlamentàries exercida pels seus propis companys de partit.

 La  negociació per la Declaració de suport a Vanessa Mendoza Cortés, encausada i perseguida per la defensa del dret a l'avortament a Andorra, va ser el detonant de la seva intervenció de denúncia sobre la violència política que va exposar que patia.

La violència contra les dones en política està reconeguda a nivell internacional com una violació dels drets polítics de les dones.

L'experiència i l'amenaça o el temor a aquesta violència, dissuadeix moltes dones de perseguir o continuar les trajectòries polítiques, campanyes electorals i activitats relacionades, així com altres formes d'activisme públic. En general, la Violència contra les dones en política infringeix els drets humans i els drets polítics de totes les dones.....

Seguir llegint

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies