La FAGEM, en col·Laboració amb PAE Mataró, ha engegat dues iniciatives per combatre la creixent preocupació pel medi ambient i la sostenibilitat entre la societat i les empreses: el Projecte de Simbiosi Industrial i el Protocol de Bones Pràctiques Ambientalsals Despatxos que s'està el·laborant per ajudar a les empreses petites i oficines a millorar el seu impacte.
En aquest sentit, la FAGEM ho dur a terme en el seu dia a dia amb polítiques més sostenibles en la seva activitat de despatx i aplica els criteris ambientals en la presa de decisions dins la Federació. Des de la FAGEM s'està fent un esforç en intentar reduir el plàstic d'un sol ús, substituint els atuells com gots, plats o coberts per vidre, ceràmica o metall respectivament. En la mateixa línia, s'ha passat de la compra d'ampolles d'1,5L a la compra de garrafes de més de 5L i actualment s'està preparant l'ús d'un dispensador d'aigua amb bidons reutilitzables. En el marc d'aquesta voluntat de ser més sostenible en el sí de la FAGEM també es reciclen els tòners iel vidre i tot el cafè consumit al despatx és orgànic i amb càpsules compostables. Finalment, amb els residus que inevitablement es generen, la FAGEM s'ha posat en contacte amb la Fundació Maresme, que s'encarrega de dur a terme les tasques de recollida i reciclatge. Un acord de col·laboració que contribueix en generar treball social.
En aquest projecte multi-sectorial hem començat per els sectors tèxtil, producció de maquinaria, instal·ladors, fusta, recuperadors i de reciclatge. Si be moltes empreses tenen en compte valors ambientals en les seus procediments habituals, en tots els casos hem trobat algun punt en que es pot millorar.
Genereu residus amb la gestió dels quals no esteu contents (els porteu a la deixalleria, els acumuleu)?
Teniu excedents de producció o de compra que no pugueu re-aprofitar o vendre?
Disposeu de materials de primera qualitat que heu de llençar perquè no s'adapta a les vostres necessitats?
Necessiteu embalatge que pugui ser reutilitzat?
Genereu co-productes a la vostra indústria que no pugueu trobar-los-hi sortida?
Oferiu algun servei ambientalment amigable del que en volgueu fer difusió?
Creus que la teva empresa es pot beneficiar d'aquest projecte?
Si la resposta a alguna d'aquestes qüestions és afirmativa, no dubteu en contactar-nos al mail amoreno@fagem.org.
Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.
Comentaris