La FAGEM en col·laboració amb l’Ajuntament de Mataró, impulsa la campanya ‘Soc empresària. Soc dona’ amb l’objectiu de visibilitzar l’emprenedoria femenina a la ciutat de Mataró.
Protagonitzada per sis empresàries de la ciutat ( Andrea Tascon d’English to Go, Katy Muños de Textil Zedesa, Mariam Ayadi de WiPassa, Núria Bassas de Fusteria Bassas, Sandra Iruela de Sandir i Yolanda Cebrià d’Excavacions Iluro), la campanya vol promoure la igualtat efectiva de les dones al teixit empresarial i empoderar-les per crear les seves empreses, agafar el relleu generacional a les empreses familiars i generar referents per a les properes generacions de dones.
Mentre que el talent femení va l’alça a Catalunya - la dona presenta uns índexs de formació superiors- el seu lloc al mercat laboral i a les empreses no es correspon amb aquesta tendència. Diferents indicadors mostren aquesta desigualtat ( la taxa d’activitat emprenedora, la presència de dones als consells directius, la bretxa salarial i els finançament que aconsegueixen les seves empreses) que no només perjudica a les dones, sinó que influeix en la riquesa del teixit productiu, la seva capacitat per a absorbir talent (que és un recurs escàs) i per dissenyar respostes a les necessitats d’un mercat que sí és igualitari.
La iniciativa, que neix de l’Àrea d’Igualtat de la FAGEM, reforça el caràcter femení de paraules com lideratge, empoderament, igualtat, emprenedoria, talent, sensibilitat, actitud, creativitat, valors, essència i autenticitat. I les relaciona amb la forma que tenen les dones d’enfocar les empreses i el model de lideratge que practiquen.
Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.
Comentaris