La FAGEM entrevista Maria José Sánchez, fundadora i ànima de la cadena de xarcuteries Los Extremeños

Sandra Garcia,


Aquest any heu celebrat 26 anys. Teniu 3 botigues i un obrador, un restaurant degustació, veneu per internet i estar present amb el vostre servei de càtering en grans esdeveniments. T’ho imaginaves quan vas començar?No, qui m’ho havia de dir! Quan vaig començar el desembre de l’any 1994, amb la botiga de l’avinguda Hispanitat a Pineda (Poblenou), en aquell moment no m’imaginava ni en els millors somnis que 26 anys mes tard Los Extremeños seria l’empresa que es avui dia. Vaig començar amb l’ajuda del meu pare, i avui som 32 treballadors fixes, mes els extres que contractem en moments puntuals.


El 2009 vas rebre el segon premi com a Millor Botiga de tot l’Estat del Ministeri d'Indústria i Turisme d'Espanya i també se us ha reconegut en l’àmbit de la innovació. Què van representar aquests guardons?

Per mi va representar el reconeixement a anys de passió, dedicació, sacrifici i lluita diària, per ser una empresa diferenciada. Evidentment jo ja estava orgullosa de la trajectòria assolida des de els meus inicis, i penso que els guardons no han de canviar la teva filosofia d’empresa, ara bé que et reconeguin la tasca duta a terme amb un segon premi a la millor botiga d’Espanya, m’omple de satisfacció i a fet que el meu nivell d’exigència per tal d’intentar assolir l’excel·lència en el meu negoci continuï a fi efecte de que s’associï a Los Extremeños com a marca sinònima de servei, qualitat i com diu el nostre eslògan de COSES BONES.


Estem a punt de tancar un 2020 complicat. Com us ha afectat la covid?

Ha esta un any molt complicat i he de donar les gracies a tots els nostres clients i amics que han continuat confiant en nosaltres, per que han estat mesos molt difícils. En el moment que ens va arribar la pandèmia, ens va obligar a replantejar la nostre estratègia de negoci, nosaltres estàvem acostumats que fossin els nostres clients qui vinguessin a les nostres botigues, i de cop, d’un dia per un altre això va canviar. Ràpidament ens vam amollar al màxim a la nova situació, però no nomes en protocols de servei i atenció al client, sinó també com deia abans en el nostre model, vam passar a potenciar les entregues a domicili; ja que era un servei que ja fèiem però no el teníem molt implementat, vam llençar definitivament la nostra botiga online, ens vam adaptar a la nova demanda sent pro actius en xarxes socials i nous canals de comunicació per facilitar la interacció dels nostres clients amb nosaltres, a fi efecte de poder-los atendre davant les dificultats que ens estàvem trobant.


Quins objectius de futur teniu com a marca?

En aquest moments la nostra societat està en un procés de canvis a nivell global, per tant aquesta situació no ens permet “fer volar coloms”, per tant ens fa ser molt prudents i estar atents a l’evolució de les diferents decisions que es prenen a nivell de país i que ens afecten el nostre dia a dia de forma continuada i immediata. Dit això, el nostre objectiu immediat passa per seguir donant servei i fidelitzant els nostres clients , introduint formes i processos de millora que permeti una interacció mes ràpida, eficaç i fluida amb ells, i sobretot continuar produint en el nostres obrador productes de proximitat, saludables, de qualitat i diferents, a fi efecte d’oferir allò que fa que Los Extremeños sigui una empresa diferenciada.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies