La Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró afegeix 7 mesures d’urgència

Sandra Garcia,


La Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró ha sumat noves mesures d’urgència al Pla per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró. La reunió mantinguda aquest divendres ha servit per afegir un total de 7 noves mesures que es sumen a les ja aprovades i presentades anteriorment.

5 mesures d’urgència econòmiques

Les noves mesures en l’àmbit econòmic són:

1. Impulsar el comerç i la restauració: activar els locals buits amb una estratègia estable i també amb campanyes de dinamització temporals; determinar una campanya temporal durant el 2n semestre de 2020 de facilitació de l’aparcament ; revisar el context comercial dels diferents eixos de la ciutat i dissenyar plans de dinamització específics; una campanya de difusió i promoció del comerç local per a posar-lo en valor entre la ciutadania; accelerar el Pla d’Impuls al Centre (PIC); facilitar la digitalització del sector; crear una aplicació (APP) per a la millora de la seguretat; la integració o representació més diversificada dels eixos comercials de la ciutat a la taula transversal i altres fòrums de participació sobre la gestió del comerç local.

2. Activar el turisme i la cultura: crear una campanya turística que promocioni el turisme de proximitat a Mataró en el context actual i mantenir el concepte estratègic “Mataró Connecta” adaptant-lo a la nova realitat.

3. Mesures vinculades a la digitalització: línia d’ajuts per a facilitar la digitalització de l’activitat econòmica ,i mapificació de l’escletxa digital de la ciutat.

4. Potenciar l’activitat econòmica i l’ocupació: bonificacions per a la contractació; augmentar temporalment els recursos humans en el Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) i en el de llicències per accelerar l’accés per part de la ciutadania als recursos ocupacionals i agilitzar les tramitacions d’inici d’activitat; desplegar en una primera fase el nou programa Reinventa’t promogut per TecnoCampus, adreçat a les empreses que requereixin d’un acompanyament per a la seva reorientació empresarial.

5. Mesures transversals: reclamar ajudes a d’altres administracions; continuar amb l’adaptació dels equipaments municipals vinculats a l’atenció de l’activitat empresarial per garantir l’atenció amb les màximes garanties de prevenció; visibilitzar iniciatives solidàries d’empreses i entitats locals arran de la Covid-19.

2 mesures d’urgència socials

1. Donar suport a persones amb necessitats bàsiques i socials urgents: reforçar el servei de benestar social municipal amb més personal, recursos i descentralitzar-lo; pla de recuperació social; crear línies d’estímuls directes per a la rehabilitació d’habitatges si aquests es destinen després a lloguer social. També es crea una línia de suport en la matrícula per a estudiants dels graus del TecnoCampus.

2. Revertir els efectes de la crisi en la planificació dels serveis bàsics a les persones: pla de recuperació sanitària i d’atenció psicològica així com la creació d’una línia de suport al sector cultural per reactivar-lo, fomentant l’exhibició cultural i la col·laboració amb el comerç local per la dinamització econòmica.

La FAGEM forma part de la Taula, que es va constituir el passat divendres 22 de maig, amb l’ objectiu elaborar el Pla per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró. L’acompanyen l’alcalde de Mataró, David Bote, els representants dels grups municipals i la resta membres del Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM) que donen suport al pacte (PIMEC, UGT i CCOO).


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies