Mataró tanca el projecte europeu BluAct després de dos anys treballant per l’economia blava

Sandra Garcia,


La setmana passada va  tenir lloc la jornada final del projecte BluAct, un acte que ha servit per compartir els plans de transferència de les set ciutats europees participants, per presentar els resultats aconseguits, conèixer els projectes guanyadors de cada ciutat, conèixer les experiències de diversos col·laboradors dels Grups Locals Urbact i per debatre sobre el futur d’aquests grups de treball i de les competicions, una vegada finalitzat el projecte europeu.

Projecte BluAct, o com fomentar l’emprenedoria en l’àmbit de  l’economia blava

La participació en el projecte BluAct s’ha emmarcat en una de les tres línies estratègiques del “Mar en Valor”, un dels projectes essencials del Pla Estratègic Mataró 2022 que tenia per objectiu definir i construir un marc de gestió perquè la ciutat aprofiti totes les oportunitats socioeconòmiques que ofereix el mar: atraure indústries blaves, fomentar l’emprenedoria en economia blava, donar suport al desenvolupament de l’àrea comercial del Port de Mataró i promoure la cultura marítima.

La FAGEM ha format part del grup de suport local creat per l’Ajuntament, i integrat per entitats com la Diputació de Barcelona, el TecnoCampus, el consorci del Port de Mataró, el consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, i empreses i entitats del sector nàutic i marítim de Mataró , que han donat suport a la transferibilitat i adaptació del projecte a la realitat territorial de Mataró.

Les ciutats BluAct també han organitzat activitats per fomentar l’emprenedoria (hackatons, workshops, weekend challenges...), i algunes d’elles, com Mataró, han organitzat reunions transnacionals a les seves ciutats, amb un mateix objectiu: promoure l’organització d’uns premis de foment de l’emprenedoria blava.

Els premis BluAct  Mataró

L’Ajuntament de Mataró va convocar a finals de l’any 2019 la primera edició dels premis BluAct a les millors iniciatives empresarials d’economia blava, amb l’objectiu incentivar l’emprenedoria local en aquest àmbit econòmic relacionat amb el mar i els sectors marítim i marí. Es va comptar amb la participació de set candidats que van presentar els seus projectes al jurat en un Demo Day al març de l’any passat.

El projecte guanyador del primer premi BluAct var ser “Viento en popa 365”, liderat per Àlex Salinas i Davinia Mesa. Es tracta d’una prova pilot per esdevenir la primera franquícia espanyola de tallers nàutics extrapolant el sistema de gestió del repair & refit actual i crear un model 100 % de franquícies. Aquesta iniciativa va estar premiada amb 4.000 € en metàl·lic. El segon premi BluAct va ser per a “Yatch Work List”, una iniciativa de Dani Puig, mentre que el tercer premi se’l va endur Vicenç Sánchez pel seu projecte “Iot elèctric”.

Els 3 projectes han participat en un programa gratuït de mentoratge i assessorament empresarial valorat en 1.000 € i que ha finalitzat aquest mes de febrer.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies