Qui som


La FAGEMFederació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme és l'entitat que representa el teixit empresarial de la comarca del Maresme.

La FAGEM va néixer el 1978 amb la voluntat d'aglutinar el teixit empresarial de tots els sectors de la comarca i reflectir la pluralitat econòmica del Maresme. Aglutina sectors tan diversos com el tèxtil, la construcció, el comerç, l'hostaleria, les noves tecnologies, els instal·ladors, l’automoció i molts altres sectors que ofereixen serveis... i fa d'interlocutor entre el món empresarial i les administracions, la resta d'agents socials i la ciutadania.

La FAGEM dóna serveis i suport a les entitats associades i, quan aquestes ho consideren, a les seves empreses.

Actualment, Roser Moré i Roy ostenta el càrrec de presidenta i Joan Buch i Cerdà és el secretari general. 

La FAGEM està dirigida per un Consell General format pels representants de les entitats associades.

Que fem


La FAGEM va néixer amb la voluntat d'aglutinar el teixit empresarial de tots els sectors de la comarca i reflectir la pluralitat econòmica del Maresme. La FAGEM actua en  sectors tan diversos com el tèxtil, la construcció, el comerç, l'hostaleria, les noves tecnologies, els instal·ladors, l’automoció i molts altres sectors que ofereixen serveis... i fa d'interlocutor entre el món empresarial i les administracions, la resta d'agents socials i la ciutadania.

  • Representem a nivell territorial a les diferents associacions i gremis.
  • Tenim un Gabinet de Comunicació a disposició de tots els socis.
  • Oferim serveis a les empreses.
  • Tenim Convenis de col·laboració.
  • Tenim Acords comercials.
  • Participem a Projectes que reverteixen al territori.
.PRESIDENTA

ROSER MORÉ

"Com entitat representativa de l'associacionisme empresarial de la comarca, la FAGEM dóna suport a totes les accions que es facin vers l'emprenedoria i l'empresa i actualment treballa en quatre grans eixos: el turisme, la indústria, la tecnologia i el coneixement.

Si bé el Maresme, com moltes altres comarques, ha patit una evident davallada de sectors tradicionals tan importants com el tèxtil i la construcció, des de la FAGEM apostem per assegurar‐los un espai al nostre teixit productiu, a la vegada que donem suport a la nova indústria que sorgeix al voltant de les Tecnologies i el Coneixement.

Des de la FAGEM apostem per dotar als Polígons Industrials de tot el necessari perquè es converteixin en un bon incentiu per a la ubicació de noves empreses que moltes d’elles formaran part de sectors emergents com l'energètic, el de la salut, la dependència, les infraestructures i la tecnologia.

El Maresme, territori ric en oportunitats, és una comarca que tant la seva ubicació com la seva particular climatologia la fan rica en oportunitats i en productes autòctons, ara el nostre vi amb la denominació d’origen  D.O. d’ Alella el peix i la gamba d’Arenys; les flors, la fruita, ‐amb la maduixa i la cirera‐, el pèsol de Llavaneres i el tomàquet de la tot això, a més del sol, del mar, la platja i una alta qualitat gastronòmica, poden ser una bona excusa per venir i conèixer‐nos.

La marca “Costa Barcelona‐Maresme”  ens defineix com a comarca turística, i si bé el turisme és un sector tradicional a la nostra comarca, es reinventa contínuament, valor que li dóna contingut a la seva projecció de futur. Potenciem la cultura artística i popular, que per la seva singularitat ens identifica com a territori. Per la orografia, el Maresme té un front marítim amb 40 quilòmetres de platja i cinc ports: El Masnou, Premià de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres i Arenys de Mar.

Gràcies al TecnoCampus, que aglutina Universitats, el centre tecnològic Fundació Eurecat I diferents empreses fan que existeixi una conexió important entre el coneixement I el món empresarial.

El Maresme, doncs, és un bon lloc per viure‐hi, per gaudir d'unes excel∙lents vacances i també per instal·lar‐hi una empresa." 

La FAGEM és membre de: